Migráció: segítséget ajánlott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács

2015. szeptember 20. 15:35

Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, a magyar kormánytól várják annak közlését, hogy miben segíthetnének a menekülügyi helyzet kezelésében. Az EMNT állásfoglalásában leszögezte, a migránsok befogadása csak tüneti kezelés, vándorlásuk okait kell megszüntetni.

2015. szeptember 20. 15:35

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) állásfoglalásban fejezte ki vasárnap szolidaritását a magyar kormánnyal és Orbán Viktor miniszterelnökkel a migrációs hullám kezelése miatt Magyarországot ért bírálatok miatt, és felajánlotta segítségét a helyzet rendezéséhez. Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, a magyar kormánytól várják annak közlését, hogy miben segíthetnének. Hozzátette, az EMNT önkénteseket toborozhatna a migránsokkal kapcsolatos teendők ellátására. Sándor Krisztina a magyar kormány melletti politikai állásfoglalást is a segítség egyik formájának nevezte.

Az EMNT állásfoglalásában leszögezte, a migránsok befogadása csak tüneti kezelés, vándorlásuk okait kell megszüntetni. A tanács szerint a rászorulókon segíteni kell, de mindebből csak annyit kell vállalni, amennyi nem veszélyezteti az európai őshonos lakosságot, a keresztény értékrend alapján kialakult európai civilizációt. „Amennyiben a mértékadó nyugat-európai politikusok megelégszenek pusztán a befogadás intézkedésével, a helyzet rövid távon anarchiába vagy akár polgárháborúba is torkollhat” – vélte az EMNT. A tanács bírálta ugyanakkor Victor Ponta román miniszterelnököt az elmúlt napokban tett kijelentései miatt.

Ponta az egész kontinenst fenyegető válsághelyzet megoldásához való érdemi hozzájárulás helyett a nemzetközi jog előírásai értelmében eljáró magyar miniszterelnököt rágalmazza, ezáltal pedig tovább rombolja a már amúgy is megtépázott miniszterelnöki tekintélyét” – állapította meg az EMNT. Álláspontja szerint Románia miniszterelnöke a magyar kormány elleni támadásával a belpolitikai problémákról és korrupciós ügyéről próbálja elterelni a figyelmet. Az EMNT azonnali lemondásra szólította fel Victor Ponta miniszterelnököt a tanács elnöksége által jegyzett vasárnapi állásfoglalásban.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
poklond
2015. szeptember 20. 20:46
A menekült az aki betartja a fogadó ország törvényeit s nem berúgva az ajtót kér menedékjogot. Simogassad csak őket, majd meghálálják...
majszter
2015. szeptember 20. 20:38
"az EMNT önkénteseket toborozhatna a migránsokkal kapcsolatos teendők ellátására" Nem migránsok, hanem menekültek. Ha tisztességes eljárásában valakikre rábizonyítják a magyar határőrizeti szervek az ellenkezőjét, akkor majd lehet azokat migránsoknak nevezni. Ez a tömeg egyenlőre menekültek tömege!
Energetikus
2015. szeptember 20. 17:42
inkább magatokon segítsetek ...
Apáczai
2015. szeptember 20. 17:21
Az EMNT felajánlása és állásfoglalása természetes velejárója a magyar-magyar kapcsolatnak. Egy a nemzet, közös a gond ezért közös a küzdelem feladata. Tisztelet az erdélyi testvéreinknek, tisztelet a magyarok kormányának és miniszterelnökének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!