Migráció: önkéntes tartalékos katonákat is behívnak

2015. szeptember 19. 09:45

A honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását a tömeges migrációs helyzet miatt. A most behívottak elsősorban azoknak az aktív katonáknak a laktanyán belüli feladatait látják majd el, akik már huzamosabb ideje az ideiglenes biztonsági határzár védelmében, illetve a Határozott Fellépés 2015 elnevezésű gyakorlat feladataiban vesznek részt.

2015. szeptember 19. 09:45

A tömeges migrációs helyzet miatt Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnökének javaslatára Simicskó István honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményben szombaton az MTI-vel. Közleményük szerint az éves behívási terveknek megfelelően a Magyar Honvédség kötelékében jelenleg is több mint száz önkéntes tartalékos katona teljesít szolgálatot. A tömeges migráció okozta válsághelyzetben azonban a tartalékosok az eddigieknél is nagyobb létszámban kapják meg behívójukat.

A most behívottak elsősorban azoknak az aktív katonáknak a laktanyán belüli feladatait látják majd el, akik már huzamosabb ideje az ideiglenes biztonsági határzár védelmében, illetve a Határozott Fellépés 2015 elnevezésű gyakorlat feladataiban vesznek részt. Az önkéntes műveleti tartalékos katonák a határ mentén zajló munkálatok során a rendészeti feladatok kivételével minden egyéb tevékenységbe is bevonhatók – olvasható a HM közleményében.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bambuci
2015. szeptember 19. 17:58
Az onkentesek utan, ha szukseges lesz nagyon remelem, hogy a behivast a munkanelkuliekkel kezdik. Van tobb szazezer belole,
csuka
2015. szeptember 19. 16:38
"Migráció: önkéntes tartalékos katonákat is behívnak", hogy segítsék Magyarország megszállását... SOROS LEGJOBB ÜGYNÖKE ORBÁN.
áfonya
2015. szeptember 19. 11:15
Magyarország diadala az Unió fölött menekültügyben Akárki akármit mond, Magyarország 19-re lapott húzott és sikerrel járt az őrült terv. Győztünk, igazunk lett, talán mi vagyunk az egyetlen ország, aki még nem került ellentmondásba saját magával. Mi ismertük fel legelőször a veszélyt A menekültekről szóló híradások még távoli, egzotikus meséknek tűntek, amikor itthon már plakátokon foglalkozott vele a kormány. (Azt az elején leírtuk, hogy a plakátkampány hasznosságával most nem foglalkozunk.) A kerítésépítést is jóval az igazi áradat előtt kezdtük el, ami figyelemre méltó előretekintésnek tűnik.
SwordFish
2015. szeptember 19. 11:11
Ha ez így megy tovább , vissza lesz állítva a sorkatonaság is. >:-I Csak egy lehetőség maradt, mivel ugye az EU szarik ránk, csak kritizál és támad, a szerbek és a horvátok meg sunyik, ezért a szlovák-lengyel-cseh szövetségben bízhatunk még (V4). Cseh-szlovák-lengyel katonák, rendőrök is segíthetnek, közös NATO-hadgyakorlat ürügyén, vagy ilyesmi. Az amerikai srácok meg segítsenek Győrnél, ha már itt vannak. >:-) Ha ez se jön be, akkor sorkatonaság lesz. Mivel plusz 50 önkéntessel kitörölhetjük a seggünket ugye. >:-I
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!