Megnyílt az áteresztő pont Röszkén

2015. szeptember 15. 11:13

Röszkén megkezdték a menedékkérők beengedését az áteresztő pontnak nevezett zárt területre, amelyet közvetlenül a határ mellett állítottak fel. A folyamat lassan halad, mert egy normál szobaajtó méretű kapu az egyetlen bejárat, a várakozók viszont több százan vannak.

2015. szeptember 15. 11:13

Megkezdték a menekültek beeresztését Röszke közelében, az autópályánál található határátkelő mentén a magyar hatóságok által kialakított áteresztő pontra – jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

A NATO-kerítéssel körbevett és lakókonténerekkel berendezett tábor az a terület ahol a migránsok beadhatják menedékkérelmüket, és megvárhatják annak elbírálását is. Az áteresztő pont bejárata körül hatalmas tömeg gyűlt össze, ugyanis egyetlen, normál szobaajtó méretű bejáraton lehet bejutni a területre, az ajtón pedig több száz migráns szeretne átjutni.

A menekültek annál is inkább hosszú várakozásra számíthatnak, mert önkéntesektől származó információ szerint egy-egy embernél a hivatalos procedúra akár fél órát is igénybe vehet.
A rendőrök élelmiszercsomagot osztanak a várakozóknak.

Az Index azt írja, az MTVA kivételével nem engedik be a sajtót az áteresztő pontra, amit egyébként a rendőrök tranzitzónának, vagy egyszerűen csak tranzitnak hívnak. 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. szeptember 15. 12:17
"és megvárhatják annak elbírálását is." Vagyis nem kötelesek megvárni. A baloldal újabb muníciót veszített.
héttörpe
2015. szeptember 15. 11:56
index élő követítés: "Rájöttek a menekültek Röszkénél, hogy átverik őket a kérelemmel, tüntetni kezdtek " Rájöttek, hogy átverik őket? Bravó index. Nem tudom, melyik része az átverés.
áfonya
2015. szeptember 15. 11:49
Sok kisgyerekesnek látszó betolakodó nem a saját gyerekével vándorol ,,igazi gyerek kínzás több ezer kilométeren csöppséget húzni maga után hőségben esőben sárban éhezve kiszáradva .Ilyen esetben nincs humánus viselkedés felszólalás.
áfonya
2015. szeptember 15. 11:42
Egyesült Királyság - A libanoni miniszter azt mondta David Cameronnak (48), hogy a dzsihádisták álcázva támadják meg Európát. Elias Bousab libanoni oktatásügyi miniszter figyelmeztette az angol miniszterelnököt, hogy az Iszlám Állam fanatikus tagjai a migránsokkal együtt szivárogtak be az európai országokba, többek között Angliába is. Bousab szerint a szélsőséges terroristacsoport a menekülttáborokba is becsempészte néhány emberét, hogy azok Törökországon és Görögországon keresztül eljuthassanak a célpontokig -írja a Daily Mail. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ezt-mondtak-cameronnak-szazbol-ket-bevandorlo-isis-terrorista-2399419
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!