Elindult a vonat a gyékényesi menekültekkel Nagykanizsáról

2015. szeptember 18. 23:45

Megtelt Nagykanizsán az a vonat, amelyre a gyékényesi vasúti hídon Horvátországból Magyarországra érkező menekülteket terelték a rendőrök. A vonat a regisztrációs pontokra viszi a migránsokat, akik arabul kaptak tájékoztatást a pályaudvaron, illetve vizet és élelmet is kaptak.

2015. szeptember 18. 23:45

Péntek éjszaka, pár perccel 11 óra előtt elindult a nagykanizsai vasútállomásról az a vonat, amelyre a magyar-horvát határtól mintegy 20 kilométert gyalogló menekülteket ültették a rendőrök.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy teherperonok mellett álló személyvonatra körülbelül ezer embert szállítottak fel. A gyékényesi vasúti határátkelőtől Surdon át Nagykanizsára mintegy 20 kilométer gyaloglók – többségében férfiak, csak néhány nő és gyerek akadt köztük –, szinte szó nélkül szálltak fel a vasúti kocsikra. Többek kérdésére, hogy hová viszik őket, a rendőröktől azt lehetett válaszként hallani, hogy „Ausztria”.

A helyszínt biztosító rendőrök csak a karitatív szervezetek autóit engedték be a vasútállomás területére, így a menekültek vizet és élelmet is kaptak, illetve hallani lehetett, hogy hangosbemondón keresztül arabul adtak információkat a vonaton lévőknek. A környékbeli utcákat is megtöltő számtalan, leginkább csendes nézelődőt azonban a rendőrök távol tartották a migránsok vonuló csoportjaitól, de a vonat indulása után szinte mindenki el is hagyta az állomás környékét.

 

Az MTI úgy értesült, hogy a vonatokkal Vámosszabadiba, illetve Szentgotthárdra, az ott felállított regisztrációs pontokra szállítják, és ott regisztrálják a határon illegálisan átkelt migránsokat.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lebegyew
2015. szeptember 19. 08:42
Már a dalai láma is tisztábban látja a helyzetet, mint nagyon sok EU-politikus: http://vilaghalo.info/arcok/v/dalai-lama-tudja-a-megoldast-az-europai-menekultkrizisre/" />
kukagyerek
2015. szeptember 19. 08:18
"Megvédjük a magyar határt, a magyar embereket, ....!"
csuka
2015. szeptember 19. 08:17
„Bal-Rad komm: Az aprócska Szlovénia kormánya KERÍTÉS NÉLKÜL megoldotta a migránshad feltartóztatását! A “magyar” qrmány a méregdrága, és PILLANATNYILAG SEMMIRE NEM JÓ kerítés mellett döntött! Olyannyira bele is jöttek a kerítgetésbe, hogy már le sem tudnak állni róla! Van tehát kerítésünk, és…mindazok dacára a migránshad! Amely özönlik MAGYARORSZÁGRA! Hol tartózkodnak most ezek a migránsok? Hányan vannak? Mi történik velük? Mi lesz a melldöngető qrmányzati dumával? “IDE MIGRÁNSOK NEM JÖHETNEK!” Hogyan lesz tovább? Hiszen a nyugatnak nem ízlő migránsokat AZ ELSŐ REGISZTRÁLÓ SCHENGENI ORSZÁGBA KÜLDIK VISSZA! Az pedig jelen esetben Magyarország! Mi több! Tegnap már EU-illetékesek bejelentették: AZ UNIÓ HÁROM “HOT-SPOTJÁNAK” EGYIKE MAGYARORSZÁGON LESZ! Semmiféle “magyar” qrmányzati háborgást erre a bejelentésre nem hallottunk! NEM TÁN AZÉRT KERÍTIK KÖRBE -méregdrágán- MAGYARORSZÁGOT, HOGY INNEN SENKI MIGRÁNS SEHOVÁ NE TUDJON MENNI? Tartunk tőle, hogy a KERÍTÉS NEM VESZTETTE ÉRTELMÉT!” http://www.balrad.com/index.php/2015/09/19/keritunk-de-van-ertelme/ ORBÁN SOROS LEGJOBB ÜGYNÖKE.
paraklétosz
2015. szeptember 19. 06:02
"A" Feri dala: "De ha elindul a vonat, a szívem majdnem megszakad"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!