A Magyar Narancs szerkesztőségénél tüntet vasárnap a CÖF

2015. szeptember 11. 18:52

A CÖF szerint a Magyar Narancs átlépte a sajtószabadság és véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait azzal, hogy legutóbbi címlapján drótból készült Hitler-bajusszal ábrázolták Orbán Viktor miniszterelnököt. Tiltakozásuk kifejezéseként vasárnap 17 órakor tüntetést szerveznek a Magyar Narancs szerkesztősége elé, de vizsgálják a jogi lehetőségeket is az ügyben.

2015. szeptember 11. 18:52

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a Magyar Narancs legutóbbi címlapjával megsértette a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait. Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: a Magyar Narancs hetilap címlapján Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort „drótból készült Hitler-bajusszal ábrázolták” és „véleménycikkükben elmebetegnek nevezik a kormányfőt”.

Sajnálatos, hogy a neoliberális lap átlépte a sajtószabadság és véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait” és a szakmai barbárság eszközeit használja – fogalmazott. Csizmadia László szerint „a közerkölcs lebunkózása egy alig olvasott lap kétségbeesett cselekvése”. Közölte: vasárnap délután 17 órára tüntetést szerveznek a Magyar Narancs szerkesztősége elé. 

Fricz Tamás CÖF-alapító szerint a Magyar Narancs a címlapjával átlépett egy határt, amivel szerinte a lap „kiiratkozott az európai normák szerinti tisztességes és komolyan vehető sajtóorgánumok sorából”. A politológus azt vetette fel: ezek szerint ha egy kormány úgy dönt, hogy egy hatalmas, „hazánk és Európa felé irányuló népvándorlás, sőt invázió ellen NATO-kerítésekkel védi meg magát és Európát, akkor egyúttal nácivá válik?” Ezek szerint a spanyol, a bolgár és észt kormány, valamint az Egyesült Államok is náci, mert kerítésekkel próbálja megállítani a feléjük irányuló migránsáradatot? – tette fel a kérdést. Fricz szerint a lap a kormányt ért „szidáscunamiba” beállva „nagyon piszkos” játékot folytat, és – mint fogalmazott – ez nem más, mint a magyar érdekek elárulása, a magyar kormány és Magyarország lejáratása. Elszomorítónak nevezte, hogy „idáig jutott” a Magyar Narancs szerkesztősége.

Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő, a szervezet közjogi kabinetjének vezetője arról beszélt, hogy a címlapon a miniszterelnök „Hitler-bajusszal történő ábrázolása hamis öncélú gyalázkodás”. A közszereplő politikus személyének náci, nyilas eszmékkel történő, minden alapot nélkülöző, indokolatlan összefüggésbe hozatala sérti a politikusnak a becsület védelméhez fűződő jogát – mondta, hozzátéve, hogy vizsgálják a jogi lehetőségeket az ügyben.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. június 21. 21:42
Nem szerencsés, mivel látható, a mandíner is bizonyos túlharsogással mellékeli a képet, így lesz ez továbbra is a híradásokban, meg a továbbvitt nyugateurópai hírekben is. (ott is vannak Orbán Viktor miniszterelnököt ostobán megítélő fafejűek, kell a kéj, amit nem értek) Meg kell várni a németországi eseményeket, amikor Merkelt fogják hasonló módon előadni, majd ők, vagy a behívott szírek, megoldják a betegséget.
he-he
2016. március 22. 08:03
CÖF? Tolvaj elmebetegek gyülekezete. Idióta köcsögök.
he-he
2016. március 22. 07:57
Először saját magát kéne felekasztania.De jó lenne...
Dr. Venezu Ella
2015. szeptember 14. 12:36
És vasárnap nem kell kerítést építeni? Vagy följönnek néhány migránssal együttutazva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!