Trócsányi: A migránsok szervezetten érkeznek

2015. augusztus 17. 18:13

A szabadkai Pannon RTV-nek adott interjújában Trócsányi László arról beszélt, hogy a migránsok meghatározott útiterv szerint érkeznek az országba, professzionális keretek között. Az igazságügyi miniszter hozzátette: Magyarország szeretné megállítani a határátlépőket, és erre nem találtak eddig jobb megoldást, mint a kerítés felépítése.

2015. augusztus 17. 18:13

Szervezetten, meghatározott útiterv szerint érkeznek a migránsok a Balkánt és Magyarországot is magában foglaló térségbe – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a szabadkai Pannon RTV hétfői Szubjektív című műsorában. A politikus úgy fogalmazott: „azt gondoljuk, mi magyarok, hogy itt szervezett dologról van szó, ami professzionálisan működik”. Hozzátette, hogy ma Európának nincs egységes válasza a menekültügy kezelésére. 

A műsorban – amelyet szombaton, a miniszter Szent István-napi ünnepi látogatása alkalmával rögzítettek – Trócsányi László kiemelte: Magyarország szeretné megállítani a napi 1500-1600 illegális határátlépőt. „Jelenleg nem találunk jobb megoldást, mint azt, hogy a kerítést építsük” – szögezte le. Hozzátette, hogy a magyar közvélemény döntő többsége pozitívan fogadja a határzár építését, és úgy gondolja, hogy a határt az arra kijelölt helyeken kell átlépni. A határzárral Trócsányi László magyarázata szerint részben azt a célt szeretnék elérni, hogy a menekülők ne a Magyarországot is érintő útvonalat válasszák. 

„Jelenleg ez egy bejáratott útvonalnak tűnik a migránsok szempontjából. Mi úgy gondoljuk, hogy abban a pillanatban, amikor a kerítés megépül, más útvonalat fognak választani. Ez nem azt jelenti, hogy meg fogjuk tudni őket állítani, de szeretnénk, ha ezt a térséget elkerülnék, és ne itt történjen a népvándorlás” – mondta.

Az igazságügyi miniszter magyarázata szerint a hidegháború idején elfogadott egyezmények – amelyek eredetileg a kommunista országokból kimenekülőkre vonatkoztak – „nem képesek kezelni a mai exodusokat, amikor milliós létszám hagy el egy kontinenst”.

Az illegális migráció kérdésén túl Trócsányi László kitért a vajdasági magyar kisebbség helyzetére is. Szerinte Szerbia európai uniós csatlakozása lehetőséget jelent a magyar közösség számára. „Az EU-nak csak az lehet tagja, aki a kisebbségi jogokat respektálja” – fogalmazott. Hozzátette, hogy az uniós tagságra pályázó nyugat-balkáni országnak még az idén el kell készítenie egy kisebbségi akciótervet, és ezt a magyar kormány véleményezni fogja. Emellett a szerb és a magyar igazságügyi tárca között folyamatos az egyeztetés, Budapest segít Belgrádnak a csatlakozási folyamatban.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. augusztus 18. 11:30
Kész csoda a Trócsányi,egy igazságügy miniszter, aki igazat mond - érdeméből az se von le semmit, hogy közismert, amit mond: az USA az ISISSel karöltve szervezi a népvándorlást.
katus
2015. augusztus 18. 10:18
Ez kell határzárnak! http://www.reuters.com/video/2011/02/14/south-korean-super-gun-packs-hi-tech-kil?videoId=187406842&videoChannel=6
csuka
2015. augusztus 18. 07:45
"Bal-Rad komm: A magyarországi politikai bűnözői csoportok nemzetellenes érzületei és tettei érhetők tetten ebben a mai-“elqroista” nyilatkozatban! Miközben a libsi csürhe a “szolidaritást” szorgalmazza, a döbrögista horda a “nemzeti megoldásokra” hivatkozva CSINÁLJA UGYANAZT, AMIT EL QROÉK KÖVETELNEK! A libsik miközben kézzel-lábbal segítik a migránstömegek beözönlését-követelve a mielőbbi meggátolást-a döbrögisták méregdrága látszatintézkedéseket téve-semmit nem tesznek! -Viszont!-mindegyik a MAGYAR NÉP ÉRDEKEIRE HIVATKOZVA-igyekszik magát kizárólagos érdekképviselőnek beállítani! Túl sok a bába! De hol a gyerek?!"
illesl
2015. augusztus 18. 00:03
„Az EU-nak csak az lehet tagja, aki a kisebbségi jogokat respektálja” Szlovákia? Románia? Meglehetősen lassú tanulási folyamat vezetett ahhoz, hogy rájöjjenek: megindult a iii világháború újabb szakasza. Most már bevetik a remek biológiai fegyvert, a népvándorlókat. Két generáció: a többség demokratikus módon iszlám kormányt választ és többségben lesznek, a közvetlen biológia fegyver: az általuk hozott baktériumok, vírusok. Az külön okos ötlet volt: tranzit zóna = nyugati, déli, keleti. Itt bonyolódik le az ország vasúti átszállásainak zöme, jelentős az ingázók száma. Ahol ennyi ember megfordul, ott terjednek el igazán gyorsan a járványok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!