Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Tarlós: „Fenéket zártam be a tranzitzónát!”

2015. augusztus 28. 10:11

Tarlós István megköszönte a civileknek a pályaudvarok környékén nyújtott segítséget. Elmondta: nem elszállásolni akarja Budapest a migránsokat, de például „ő sem szeretne szomjazó gyerekeket látni”.

2015. augusztus 28. 10:11

Tarlós István az ATV Startban elmondta: a tranzitzónákkal az volt a céljuk, hogy emberi körülményeket biztosítsanak a Budapesten áthaladó menedékkérőknek; valamint hogy megmentsék Budapestet a káosztól. „Én sem szeretek szomjazó gyerekeket látni” – mondta a főpolgármester. Tarlós visszautasította, hogy bezárta volna a tranzitzónákat: „A fenéket zártam be, most is működik mind a három, de át fogjuk telepíteni” – mondta.

Elmondta: az elképzelés az volt, hogy a pályaudvarokra telepített tranzitzónákról hamar továbbhaladhatnak az emberek. „Nem célszerű a pályaudvarok környékén tartani őket. Nem akarom tönkretenni a nemrég felújított Baross teret, nem akarom akadályozni a gyalogosforgalmat, és lehet lesz akinek nem tetszik, de városképileg sem felemelő látvány egy ilyen migránszóna” – fejtette ki a főpolgármester. 

Tarlós István megköszönte a budapesti pályaudvarok környékén tevékenykedő civil szervezetek munkáját, megjegyezve: többek között az ő kérésükre lesz egy központi tranzitzóna a Keleti pályaudvar mellett, a Verseny utcában.

Jelenleg az a helyzet, hogy a túlnyomó többség eldobálja valahol a papírjait, ezek gyakorlatilag beazonosíthatatlan emberek. Nem tudni kik, honnan jöttek, milyen motivációval, nem tudni, milyen az egészségügyi állapotuk. Alig hinném, hogy az Egyesült Államokba ilyen alapon bárkit beengednének” – fejtette ki véleményét a migrációról Tarlós. Hozzátette: aki bizonyítani tudja, hogy háborús övezetből menekült, azokat be kell fogadni, vagy át kell engedni őket Nyugat felé.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakcsöndben
2015. augusztus 29. 10:44
Tarlós abszolút korrektül válaszolgat, tisztelet érte. A riporter meg teszi a dolgát (ill. gondolom, az ATV azóta neheztel Tarlósra, mióta egy adásban beszólt Kálmán Olgának, aki a maga részéről néha szintén kicsit idegesítő tud lenni...)
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 29. 01:04
Tarlós: „Fenéket zártam be a tranzitzónát!” Ugyanúgy folyékonyan hazudok mint a cigányorbán Előző nap még az is be akarta zárni a debrecenit, másnak már +3 -at építene Összenőtt ami összetartozik A szélsőséges Liberális Internáci elnőke, a csuhás orbán meg az zsdsz hullájából előbújt zsinagógás tarlós
Learten
2015. augusztus 28. 20:50
Tarlós elkülde a magyar hajléktalanokat a búsba, most meg hú de szociálisan érzékeny. Hol van a magyarok érdeke? Tarlósnak mint Bp. polgármestereként nem elsősorban a magyarok érdekeit kellene képviselni??? Mert most nem ezt teszi. :( Tisztára olyan mint a demszky
Amondó
2015. augusztus 28. 15:02
Egyéb oka is van a tranzit övezetek dugdosásának. A pályaudvaroknál kialakuló állapotok miatt rohamosan erősödött a közmagyarok elégedetlensége. Elméletileg (gyakorlatilag kevésbé) elképzelhető lenne, hogy a bajusz alatti dohogást meghaladó - operatív cselekményekbe torkolló - népi ellenállás bontakozik ki. A betelepítés forgatókönyvét apránként adagolja a média. (Ld. "Kismalac és a Farkas" c. mese.) A Verseny utcát még csak most nyomják le a közmagyar torkán, de Tarlósék már messzebre tekintenek. Nyilván vannak elképzelések a Budapesti Nagymecset helyének kijelölése tárgyában is, de talán lesz egy budai és egy pesti Nagymeccset is, külön a szunniták, ill. síiták részére. A Budavári Nagyboldogasszony-templom (Mátyás-templom) másfél évszázadig mecsetként üzemelt, a jövője nem is kétséges, de befogadóképessége ma már elégtelen. Ezért is lehet alapja az olyan értesüléseknek, miszerint a közeli Déli Pályaudvar helyén létesülne - pláza és bankszékház helyett - a nagymecset, rituális fürdő, iszlám oktatási centrum és központi teveistálló gigantikus épületegyüttese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!