Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hétvégére Ásotthalomtól Tiszaszigetig ér a gyoda

2015. augusztus 11. 12:56

Tiszasziget és Ásotthalom között a hét végéig kiépül a gyoda, azaz a gyorstelpítésű drótakadály. Három helyszínen elkezdődött a határzár kerítésoszlopainak leverése is közvetlenül a drótakadály mögött. A teljes műszaki zárat folyamatos járőrözéssel a rendőrök ellenőrzik – mondta az alezredes.

2015. augusztus 11. 12:56

A hét végére befejeződik a gyorstelepítésű drótakadály elhelyezése a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Tiszaszigetig – közölte az építést irányító kihelyezett vezetési elem parancsnokhelyettese kedden Mórahalmon. Bátor Ferenc alezredes elmondta, hogy ezzel párhuzamosan három helyszínen elkezdődött a határzár kerítésoszlopainak leverése is közvetlenül a drótakadály mögött.

Naponta jelenleg mintegy kétszáz horganyzott kerítésoszlopot helyeznek el a cölöpverőgépekkel Mórahalmon két helyen, illetve Tiszasziget térségében. A közeljövőben a Csongrád megyei szerb-magyar határszakaszon 12-13 helyszínen végzik majd párhuzamosan ezt a munkát – tudatta a tiszt. Ásotthalomtól Tiszaszigetig 70 kilométeren, hat munkacsoportban mintegy kétszáz katona dolgozik, az ő munkájukat közfoglalkoztatottak segítik – közölte a parancsnokhelyettes. Hozzátette: a katonák reggel 7-től este 7-ig, a közfoglalkoztatottak két váltásban 6.45-től 18.45-ig dolgoznak.

Bátor Ferenc hangsúlyozta, a katonaság mindent megtesz annak érdekében, hogy az ideiglenes biztonsági határzár a tervezett határidőre elkészüljön. A Csongrád megyei szakaszon minimális rongálást tapasztaltak eddig, ezeket a katonák kijavították. A teljes műszaki zárat folyamatos járőrözéssel a rendőrök ellenőrzik – mondta az alezredes.

Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn jelentette be: augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fradi44
2015. augusztus 11. 16:20
"Nem lesz bűncselekmény a tiltott határátlépés" Úgy látszik, elegendő elrettentő erővel bír, ha teljes ellátást, zsebpénzt, különféle extra kedvezményeket, esetleg nagyobb ajándékokat kapnak az illegális határátlépők.
gandras
2015. augusztus 11. 15:10
az az igazság, hogy ez a gyoda szánalmas. És méltatlan. És nem csak a funkciója, hanem ahogy kinéz. Jól mutatja, hogy nem a menekültek kinn tartása a cél, hanem csak a marketing. De még inkább csak a lopás, és lopás, és lopás. Na meg az aranyozott csap az MNB alapítványoknak.
sersem4
2015. augusztus 11. 13:26
Egy kis érdekesség. Menekültekről.... http://www.liveleak.com/view?i=7d9_1439244520 Ez a pali több,mint ötven fegyvertelen foglyot ölt meg,aztán menekült lett. Pár haverja már biztos a mi kenyerünket eszi....
kjkj945
2015. augusztus 11. 13:09
A gyo dads
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!