Elkészült a GYODA Csongrádban

2015. augusztus 17. 12:59

A terveknek megfelelően elkészült a gyorstelepítésű drótakadály Ásotthalomtól a röszkei határátkelőig, valamint a Tisza keleti partján, a kübekházi hármas határtól, a Gyálaréti főcsatornáig. A GYODA mögött már építik a kerítést is, amely ha igaz az MTI híre, akkor nem az eddig hangoztatott négy, hanem csak három méter magas lesz.

2015. augusztus 17. 12:59

Elkészült a gyorstelepítésű drótakadály a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Kübekházáig - tájékoztatta a honvédség Csongrád megyei 1-6 munkacsoportjának parancsnoka hétfőn Mórahalmon az MTI-t. Bátor Ferenc alezredes elmondta: a terveknek megfelelően a hétvégén elkészült a drótakadály Ásotthalomtól a röszkei határátkelőig, valamint a Tisza keleti partján, a kübekházi hármas határtól, a Gyálaréti főcsatornáig. A drótakadályon két kilométerenként személykapukat építettek be.    

A vizes szakaszokon, így a Röszke melletti Paphalmi főcsatornánál, illetve a Tiszasziget alatti, Gyálaréti főcsatornánál levő határzárról a hétvégén született döntés. Eszerint ezekre a részekre is drótakadály kerül majd, melynek szintén el kell készülnie az augusztus 31-ei határidőre – tette hozzá az alezredes.    

A térségben Ásotthalomtól Kübekházáig mintegy kétszázan dolgoznak az ideiglenes határzár építésén. A gyorstelepítésű drótakadállyal párhuzamosan megkezdődött mögötte a három méter magas kerítés építése is. Ásotthalom és Mórahalom között négy cölöpöző gép dolgozik az oszlopok elhelyezésén, míg Tiszaszigetnél három gép. Előbbi helyszínen 5-6 kilométer kerítésoszlopot helyzetek már el, míg utóbbi helyszínen 1,5 kilométert – mondta el az alezredes.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2015. augusztus 17. 17:35
Akinél a pénz és a hatalom van, az csak jót tehet, akinél ezek majd lesznek, az kijavíthatja ezeket a jó dolgokat! Azt mondják, hogy ennek a pengés drótakadálynak a métere kétszáz forint, gondolom, hogy az illegális vasgyűjtők ezt a kínálkozó alkalmat ki fogják használni.
kjkj945
2015. augusztus 17. 17:20
Akkor már csak Bács-Kiskunban kell befejezni.
Területvédő
2015. augusztus 17. 15:38
A magyar rendőrök ne hozzák át a túloldalon váró migránsokat! Mert ha áthozzák, hiába magyar terület ez még pár méteren, akkor nincs értelme semmiféle határzárnak.
Energetikus
2015. augusztus 17. 15:02
U2 koncer is lesz ? - mint anno ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!