Lázár János: Andy Vajna magyar ember

2015. július 17. 11:07

Nem zavarja a kormányt, ha Andy Vajna Luxemburgnak adózik a magyar kaszinók nyeresége után, mert magyar, és lehet, hogy az adózott jövedelmét itthon költi el – derült ki Lázár János szavaiból.

2015. július 17. 11:07

A HVG.hu riportere arról érdeklődött a csütörtöki Kormányinfo sajtótájékoztatón Lázár Jánostól és Giró-Szász Andrástól: ha a kormány a megtermelt profit Magyarországon tartását tartja kiemelten fontosnak, nem zavarja-e őket, hogy Andy Vajna egy jóval kedvezőbben adózó luxemburgi cégbe menti ki nyereségét. 

Lázár először azzal vágott vissza, hogy az újságíró ne diszkriminálja Andy Vajnát, hiszen Andy Vajna magyar. „Honfitársunk, polgártársunk. Mi a baja vele?” – kérdezte a miniszter. Később is ő faggatta a riportert: „Honnan tudja, hogy azt a pénzt nem itt költi el?” Arról azonban nem beszélt, hogy a Luxemburgnak fizetett adó nem hiányzik-e a magyar államkasszából. Giró-Szász András hozzátette: „a jelenlegi kormány kultúrájával nem fér össze az irigység kultúrája”.

A videó elején arról is szó esik, hogy a kaszinók miért nincsenek online bekötve a NAV-hoz. Ezt a kérdést még múlt héten tette fel a hírportál, Lázár e hétre ígért választ. A tárcavezető közölte, azért, mert a kaszinótevékenység után sem áfafizetési, se m blokkadási kötelezettség nincs. Ennek ellenére megvizsgálják a javaslatot.

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik