Hágózár páncélossal: csak fegyveres ellenőrzőpontokon át lehet bejutni Kárpátaljára

2015. július 18. 18:32

A munkácsi lövöldözés miatt az ukrán belügy Kárpátalja teljes be- és kilépő forgalmát ellenőrzőpontokon felügyeli, az egyik sáv forgalmát páncélozott szállítójármű állja el. Illegális migránsokat is keresnek.

2015. július 18. 18:32

Péntektől megerősített ellenőrzőpontokat állított fel a kárpátaljai rendőrség, határőrség és a vámhivatal a Kárpátok hágóin – írja a KárpátHír a TNS hírcsatorna videóriportja nyomán. A hágózár az újonnan kinevezett kormányzó, Hennagyij Moszkal csempészet felszámolására irányuló első lépéseinek egyike, a négy hágón kiemelten ellenőrzik a ki- és belépő forgalmat.

A TSN hírcsatorna helyszíni tudósítójának beszámolójából kiderül, hogy a közlekedésrendészet alsóvereckei (Nizsnyi Vorota) ellenőrzőpontjánál a kifelé vezető oldalt lezárták. A blokkolt sávban a Nemzeti Gárda BTR páncélozott csapatszállítója parkol, így a be és a kiléptetés csak egy sávon történik. „Igyekszünk feltartóztatni az illegális áruforgalmat. A közlekedési rendőr megállítja a kamiont vagy a teherutót, mi pedig ellenőrizzük a szállítmány papírjait, kikérdezzük a sofőrt. Ha mindent rendben találunk tovább engedjük” – mondta Olekszandr Csejpes, a Kárpátaljai Vámhivatal parancsnoka.

A csomagtartót igen, a pótkocsit nem

A hatályos jogszabályok értelmében a hatóságok a pótkocsik tartalmát nem ellenőrizhetik, így csak a hamis menetlevelek és dokumentumok alapján próbálják kiszűrni a gyanús szállítmányokat. A megkérdezett sofőröket megosztja az intézkedés. Egyesek helyeslik és támogatják a kiemelt ellenőrzést, míg mások szerint csak rabolják a drága idejüket.

Hogy meddig tart majd a megerősített ellenőrzés, arra a frissen kinevezett Hennagyij Moszkal csak annyit mondott, hogy addig, ameddig ő Kárpátalja kormányzója. Hozzátette, a csempészcigaretta mellett kábítószer és illegális migránsok után kutatnak a hatóságok. Az eddigi hatósági ellenőrzések során sem szabálysértőt, sem csempészt nem fogtak.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. július 18. 19:14
Jól teszik, hogy szokják az ottani határellenőrzést.
robipecs
2015. július 18. 19:08
A dolog teljesen rendben van. Már csak a nyugati részen levő ideiglenes határállomásokat kell megszüntetni Záhony környékén, és az ukrán mellé egy magyar határőrt is állítani Vereckén, aztán rendben vagyunk.
3M..
2015. július 18. 19:07
Minden csoda 3 napig tart. Kirakatnak szánja az új kormányzó. A cigi, és drogcsempészek most egy hétig nem dolgoznak, aztán megy tovább minden a régi megszokott módon. Ukrajna a gazdasági összeomlás szélén, nem lehet és nem is érdekük ezt felszámolni. Az emberek már így sem bírják a négyszeres drágulást. A hrivnya 12 forinton, a korábbi 27-30 forinthoz képest. Rossz nézni hogy az ősi földünket banditák bitorolják. A mindenkori magyar kormányoknak kötelességük Kárpátalja visszacsatolásán "dolgozniuk". Ezt megkívánja az ott élő nemzetrészünk, és ruszin testvérnépünk. Szebb Jövőt!
Fakutya Vigyora
2015. július 18. 18:56
Mocskos maffiaállam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!