A CÖF átláthatóságot követel a Kétfarkú Kutyapárttól

2015. július 02. 13:40

A CÖF azt követeli a Vastagbőr blogtól és a Magyar Kétfarkú Kutyapárttól, hogy hozzák nyilvánosságra: valójában kik finanszírozzák a szervezet szerint „a magyar állampolgárokat hergelő” ellenplakát-kampányt? A kormánypárti szervezetet az is érdekli, hogy a teljes költségvetés mekkora részét teszik ki Soros György adományai.

2015. július 02. 13:40

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr ellenplakát-kampányának átláthatóságát követeli a CÖF, miután felfedezni vélték, hogy Mesterházy Attila is adományozott saját bevallása szerint, de neve nem szerepel a támogatók listáján. A kormánypárti civilek szerint tehát a szervezők hamis adatokat jelentettek meg. „Ez abból is látszik, hogy bár Mesterházy Attila is adott pénzt a lejárató kampányra, a neve mégsem szerepel a Kutyapárt által közzétett »hivatalos« listán” – írják „Mesterházy összecsomózta a Kutyapárt farkait” című közleményükben.

Ennek az lehet az oka, hogy a támogatók listáját nyilvántartó táblázatban nem pontos nevek, hanem az adakozók monogramjai szerepelnek: M.A. monogramú ember például több is szerepel a dokumentumban: valószínúleg köztük kell keresni a szocialista párt volt pártelnökét.

A CÖF átláthatóságra szólította fel a a Magyar Kétfarkú Kutyapártot, és az Átlátszó blogfelületén futó Vastagbőrt: „Felszólítjuk a Kutyapártot és az Átlátszót, hogy az általuk minden utca sarkon számon kért átláthatóságot mindenek előtt magukon alkalmazzák” – írták. A kormánypárti civil szervezetet az is érdekli, hogy hozzák nyilvánosságra: „a teljes költségvetés mekkora részét teszik ki Soros György adományai, aki évek óta pénzeli a sokszor agresszív baloldali csoportokat?

Június 8-án jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Vastagbőr blog, hogy a kormányzati bevándorlós plakátkampányra reagálva ellenplakátokat szeretnének kihelyezni az utcákra. Ehhez gyűjtést is indítottak, amire végül az eredeti három millió forint helyett pár nap alatt több tízmillió forint jött össze. A plakátok a napokban kerültek a közterekre, a közeljövőben pedig a szervezők kiadásainak számlái is nyilvánosak lesznek.

Átláthatóságot követel, de nem túl átlátható a CÖF

A CÖF egyébként maga is kampányba fogna, ők a déli határzár mellett kampányolnának: akár Békemenetet is szerveznének az ügy érdekében. A szervezet maga is egy plakátkampánnyal kezdte karrierjét. „Együtt tették tönkre az országot. Ebből már egyszer elég volt. Nem felejtünk” — áll a hirdetésen Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon képe alatt 2012-ben.

A mai napig nem tiszta azonban, hogy azt a kampányt például ki finanszírozta. 2012-ben a CÖF/CÖKA költségvetésének 85 százalékát, negyven millió forintot a Fidesz pártalapítványa biztosította, míg 2013-ban 20 millió forintot kaptak ugyaninnen. A szervezet akkor azt állította, hogy a kampányt nem párttámogatásból, hanem magánszemélyek és kisvállalkozások adományaiból folytatták – ezek listája és pontos összetétele azonban a mai napig nem ismert.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. július 03. 11:18
Szánalmasan izzadtság szagú, amit ez a Fidesz pártalapítványán keresztül közpénzből kisámfázott lakájszervezet összevergődik. Nagyon igyekeznek megfelelni a kenyéradó gazdának. Gondolom jól fizet a megélhetési álcivilkedés a sok kiszolgált seggnyalónak, mint a Csizmadia meg a Fritz.
Secnir
2015. július 03. 09:01
"A CÖF azt követeli a Vastagbőr blogtól" látszik, hogy a cöfnél azt a szintet sem tudták megugrani, hogy egy blogtól nem lehet semmit követelni, csak a bloggazdától.
mákgubó
2015. július 03. 07:18
Az álcivil kopott fideszesre sminkelt komcsik turkálnának az igazi civilek zsebében....... Egyszerű észak-balkáni történet, by Laibach.......
zolka50.50
2015. július 02. 23:57
Ezek a libsibolsi majmok állítólag 30 milliót gyűjtöttek össze az ellenkampányra. A plakátjaik talán ha 1 millióba kerültek. A többi 29 milliót zsebre vágták?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!