Tóbiás: A gyűlöletkeltésre alapozó politika zsákutca

2015. június 13. 14:12

„Mi Európában veletek vagyunk otthon. Orbán Viktornak ezért az életérzésért Kazahsztánba kell utaznia” – mondta Tóbiás József MSZP-elnök az Európai Szocialisták Pártjának budapesti kongresszusán. Szerinte a Jobbik ugyanúgy politizálna, mint Orbán, akinek leváltását a szocialistáknak maguknak kell megoldania.

2015. június 13. 14:12

Az MSZP elnöke zsákutcának nevezte a gyűlöletkeltésre alapozó politikát az Európai Szocialisták Pártjának (PES) 10. kongresszusán szombaton, Budapesten.

 
Tóbiás József hangot adott meggyőződésének, hogy a belső szolidaritásra és közös felelősségvállalásra épülő migrációs politika vezethet eredményre az EU-ban.
 
Lehetséges olyan megoldás, amely a tagállami szuverenitást nem korlátozza, de az összehangolt cselekvés hatékonyabb és emberibb – tette hozzá
 
A politikus azt mondta: a szocialisták közös hitvallása, hogy minden ember egyenlő, sem származása, sem vallása, sem politikai véleménye alapján nem lehet kirekeszteni senkit. Aki mégis ezzel próbálkozik, önmagát zárja ki Európából – tette hozzá. 
 
Tóbiás József a szocialisták pártcsaládjára utalva úgy fogalmazott: „mi Európában veletek vagyunk otthon. Orbán Viktornak ezért az életérzésért Kazahsztánba kell utaznia”. 
 
Ezt a közösségi élményt Orbán Viktor nem is ismerheti, mert egyre-másra fordulnak vele szembe pártcsaládjának, a néppártnak a képviselői is, mert Európa keresztény-konzervatív vezetőinek kínos Orbán Viktor, nem állhatnak „egy halálbüntetés-párti, gyűlöletkeltő, menekültellenes, radikális politikus mellé” – mondta. 
 
Nincs kétségük afelől, hogy a Jobbik kormányon ugyanilyen politikát követne – jegyezte meg. 
 
A szocialista pártelnök fontosnak nevezett minden, Brüsszelből érkező támogatást, illetve minden kritikát, amely a nyugati értékek fontosságára hívja fel Orbán Viktor kormányfő figyelmét. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy Orbán Viktor leváltását „nekünk magunknak kell megoldanunk” – fűzte hozzá.
 
Mint mondta, nem véletlenül választotta a PES Budapestet a kongresszus helyszínének, hiszen a nap folyamán hitet tesznek amellett, hogy ahogyan Európában, úgy Magyarországon is változásra van szükség. 
 
Ennek a letéteményese Magyarországon az MSZP, amely a legerősebb ellenzéki pártként képes arra, hogy 2018-ban leváltsa a most regnáló kormányt – hangoztatta.
 
A kongresszuson a demokráciáról folytatott panelbeszélgetésen felszólalt Botka László, az MSZP választmányának elnöke, Szeged polgármestere, aki szerint Magyarország a rendszerváltás után sokáig példa volt.  Most, ötévi Orbán-rezsim után ismét példa lett az ország, mert itt megtalálható minden, ami veszélyezteti az európai demokráciát – jelentette ki. 
 
Miután a Fidesz elveszítette népszerűségnek jelentős részét az elmúlt hónapokban, illetve miután a párt három időközi választást is elveszített, Orbán Viktor új ellenséget talált a bevándorlókban, és ezért kezdett egy hiteltelen kampányt – közölte a szocialista politikus. Botka László úgy összegzett, ez mutatja az orbáni politika lényegét: semmilyen alapvető emberi és európai érték nem számít, ha saját hatalmának biztosításáról van szó
 
Hangsúlyozta, csak az erősödő, megújuló európai szociáldemokrácia képes megállítani a populizmust, és újra megerősíteni a közös európai értékeket.    
 
Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, EP-képviselő a munkahelyteremtésről folytatott kerekasztal-beszélgetésen azt hangsúlyozta, hogy kötelességük minden 25 év alatti fiatalnak munkát adni. 
 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2015. június 15. 08:33
Szokás szerint a legaljasabb gyülöletkeltök gyülöletkeltözik azokat, akik szeretik a hazájukat és aggódnak érte. De Európa ébredezik. És akik azt hitték, hogy elég megkaparintani a sajtót, meg néhány fontos EU-s pozíciót, hogy kinyírhassák a ma ismert Európát, hát alaposan meg fognak lepödni. Pedig csak az történik, mint mindig: mindennel számoltak, csak az emberekkel nem.
Negue
2015. június 14. 22:08
"Szerinte a Jobbik ugyanúgy politizálna, mint Orbán, akinek leváltását a szocialistáknak maguknak kell megoldania." Ez meg az év legnagyobb vicce! Ahogy a dolgok jelenleg állnak?! Hány százalék is az mszp úgy "magukban"?
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. június 14. 21:40
Az egész kibaszott magyar politika mindig is zsákutca volt. Nem kell gyűlöletet kelteni mert alap. Be fogunk mindent szopni a kurva nagy nemzeti érzelmünkkel mindent ezután is. Önérzet van, semmi egyéb. Kalap szarról vitatkozunk.
Negue
2015. június 14. 21:33
"Tóbiás: A gyűlöletkeltésre alapozó politika zsákutca" Így van! Az mszp már többször megtapasztalta, csak sajnos nem tanul belőle soha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!