Már a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik Gömöri-ügyben

2015. június 03. 15:38

Ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Gömöri Zsolttal kapcsolatos ügyekben eddig a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség nyomozott a Fővárosi Főügyészség felkérésére.

2015. június 03. 15:38

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke ügyében elrendelt nyomozást – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI érdeklődésére szerdán. A hatóság az üggyel összefüggésben érkezett valamennyi feljelentést egy eljárás keretében vizsgálja – közölték. Az MTI úgy tudja, az ügyben gyanúsítás nem történt, továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

Bagoly Brigitta, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden még arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség nyomozást rendelt el az MPB elnökét érintő feljelentések alapján hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt, a nyomozással pedig a XIV. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg. A nyomozást azért rendelték el, mert a rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény gyanúját nem lehet egyértelműen kizárni és azt csak nyomozás keretében lehetséges vizsgálni – közölte.

A paralimpiai bizottság vezetőivel kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, például vezetőinek indokolatlan utazásaival. Gömöri Zsolt a vissza nem térítendő támogatást – amelyet Deutsch Tamás alelnök javaslatára szavazott meg neki az elnökség – törvényesnek nevezte, de május 12-én bejelentette, hogy visszafizette a felvett hárommillió forintot. Azt mondta: annak ellenére döntött így, hogy szerinte jogszerűen vette fel a támogatást, hiszen ez a lehetőség akkor minden köztisztviselőt megilletett.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. június 03. 18:18
http://444.hu/2015/06/03/millios-vacsoran-unnepeltek-magukat-a-paralimpikonok-vezetoi-mig-a-sportoloik-nelkuloztek/
formaegy
2015. június 03. 16:53
"...hogy szerinte jogszerűen vette fel a támogatást, hiszen ez a lehetőség akkor minden köztisztviselőt megilletett." Akkor Gömöri felsorolná a neveket, hogy kik kaptak még végtörlesztésre milliókat? A kormány nem akar beterjeszteni egy törvényjavaslatot, hogy minden devizahitelesnek megszavaznak 3 millió vissza nem térítendő támogatást? Mindenesetre biztos vagyok abban, hogy semmi következménye nem lesz az egésznek, mert akkor sok fej hullna! Ha csak Gömöri lett volna ilyen pofátlan, már rég kirugták volna, hogy a lába sem érte volna a földet. A háttérbe megy az ilyenkor szokásos "nagy munka", hogyan lehet elsumákolni az ügyet. Igaz? - külügy?
csuka
2015. június 03. 16:43
A Nemzeti Nyomozó Iroda nem vizsgálódik Deutsch ügyben?
gxcapril
2015. június 03. 15:47
Hu, ez aztan komoly! Latom ahogy retteges szalad at mindenki arcan. Varjunk, a Simor ugyben is "vizsgalodta" addig, addig, mig majd az allam fog karteritest fizetni Simornak. Ugylatom a vadlottnak nem reteggeses, hanem rohoges szalad at az arcan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!