LMP: Megkésett és kevés a családi csődvédelem

2015. június 30. 14:52

Schmuck Erzsébet szerint az intézmény bonyolultsága és szigorúsága miatt az adósságcsapdába kerültek többsége nem tudja igénybe venni a segítséget.

2015. június 30. 14:52

Az LMP megkésettnek tartja és kevesli a családi csődvédelem intézményét, amelyet kedden hagyott jóvá a parlament. Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón túlbonyolítottnak minősítette az intézményrendszert és úgy értékelte, a szigorú feltételek miatt az adósságcsapdába kerültek többsége nem tudja igénybe venni a segítséget. Bírálta, hogy a magáncsődbe belépők megélhetésre fordítható jövedelme a létminimum felét sem éri el, és magasnak tartotta a kötelező törlesztőrészletet is. 

Az LMP-s politikus további problémaként beszélt arról, hogy ha valaki az ötéves eljárás alatt elveszíti a munkáját, akkor az utcára is kerülhet. A belépési feltételek túl szigorúak maradtak, értelmetlenek a korlátok – vélekedett Schmuck Erzsébet, aki azt is szóvá tette, hogy egyelőre csak az ingatlanadósságok esetén lehet alkalmazni a csődvédelmet. A képviselő kevésnek tartja, hogy 100 vagyonfelügyelőt képeznek ki, és kifogásolta, hogy a feltételek között nem szerepel az adósságkezelői képzettség.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. június 30. 18:06
Ennyi barom ez ellenzéki pártképződményben, avagy kislétszámú politikai szakkörökben... Ezt még róluk se hittem volna.
tango47
2015. június 30. 17:05
Igen fárasztóak és semmi hasznuk.
ciseaux
2015. június 30. 15:56
"LMP: Megkésett és kevés a családi csődvédelem" Miazhogynagyonislárifári! Azt 2002-3-4-5-6-7-8-9-ben kellett volna bevezetni, de legkésőbb a 2010-es diktatúra adventje előtt, ugye, lmp!
Alarik
2015. június 30. 15:45
Erzsébet, köszönjük a véleményét. Nagyon nincs jelentősége, de kegyedet ez nehogy megzavarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!