Lázár János külföldi bevándorlásellenes plakátokból szemezgetett

2015. június 11. 15:22

Lázár János dán, svájci, brit és ausztrál, továbbá 2004-es MSZP-s bevándorlási témájú plakátok feliratait idézte csütörtökön a Kormányinfo sajtótájékoztatón. A miniszter nem érti, hogy ha Gyurcsány Ferencnek és Szigetvári Viktornak most a közel-keleti bevándorlók nem jelentenek problémát, 11 éve miért ellenezték határon túli magyarok érkezését.

2015. június 11. 15:22

Első helyen a bevándorlás és a nemzeti konzultációs plakátok témájáról beszélt Lázár János csütörtökön a Kormányinfo elnevezésű sorozat 12. sajtótájékoztatóján. A miniszter külföldi országokban vezetett bevándorlási témájú plakátkampányok felirataiból válogatott össze egy kisebb csokrot a hallgatóság számára.

A dánok például azt üzenik a bevándorlóknak, hogy Dániában dolgozniuk kell – mondta Lázár, majd a svájci „Állítsuk meg a bevándorlást!” plakátfeliratra hívta fel a figyelmet. „Ha illegálisan tartózkodsz Nagy-Britanniában, menj haza, vagy nézz szembe a letartóztatással” – idézte a politikus a britek kemény hangvételű kampányát, de említette az ausztrálok bevándorlásellenes videóját is. 

Lázár János végül az MSZP 2004-es, kettős állampolgársággal kapcsolatos szlogenjét citálta: „Ne fizessünk mások helyett adót!”. Ehhez Lázár hozzáfűzte, nem érti, hogy ha Gyurcsány és akkori tanácsadója, Szigetvári Viktor szerint az illegális bevándorlók eltartása most nem jelent aránytalan terhet az országnak, 2004-ben miért riogattak a határon túli magyarok érkezésével. A közel-keletiek érkezése számukra nem probléma, a magyar embereké viszont igen? – tette fel a kérdést a miniszter.

A plakátok mellett Lázár János olyan svéd statisztikákat is felhozott, amelyek arról tanúskodnak, hogy a skandináv országban a nemi erőszakok döntő többségét bevándorlók követik el. Mindezt nem kívánta értékelni, de jelezte, nem szeretnék, ha hazánkban is ez a helyzet állna elő. 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2015. június 12. 10:00
Lázár is egy bevándorló...dolgozni kéne már végre
duzur
2015. június 12. 09:59
Mint már írtam, semmi értelme ezeket az embereket diabolizálni vagy idealizálni. Lehet nyugodtan összefogni számos más EUs-országgal, ahol idöközben már szintén arra az álláspontra helyezkednek, hogy nem lehet ennek az egyre növekvö problémának a megoldása, beengedni a más világokból érkezöket Európába. Se a kiszabott kvóták, se a slepperek üldözése, de a valódi menekültek kiszürése, nem reális megoldások. Legföbb ideje, hogy az UNO -ami már 70 éve törödik a palesztin menekültekkel- ennél a sokkal nagyobb méretü globális és drámai fejleménynél is határozottan lépjen!!!
békalepcse
2015. június 12. 07:23
Ez háború a nemzetállamok ellen amit bevándorlás/illegális betelepülés ügyben csinálnak. Pont ugyan az a módszer, mint ahogyan a nyakunkra szaporították a cigókat, csak intenzívebben zajlik.
Ouroboros
2015. június 11. 22:25
Lázár a kenyérmorzsák közt szemezgessen nyálcsorgatva, remegő kézzel. Mihamarabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!