Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Európa „iszlamizálódása” ellen tüntettek Pozsonyban

2015. június 21. 09:23

Több ezer fős tömeg gyűlt össze Pozsony belvárosában szombat délután: a résztvevők Európa „iszlamizálódása” és az EU menekültpolitikája ellen tiltakoztak. A megmozdulást egy „Alternatív út” nevű szervezet rendezte, beszédet mondott a szélsőjobboldali Marián Kotleba besztercebányai megyeelnök is.

2015. június 21. 09:23

Európa „iszlamizálódása” és az EU menekültpolitikája ellen tüntettek szombat délután Pozsonyban: az „Alternatív út” nevű szervezet demonstrációján több ezren vettek részt. 

A tüntetők a pozsonyi főpályaudvarnál gyűltek össze, majd a szlovák nemzeti szimbólumokat, valamint az Európai Unió bevándorláspolitikáját bíráló jelszavakat tartalmazó transzparenseket magasba emelő tömeg rendőri kísérettel átvonult a tüntetés helyszínére. Útközben csak egy kisebb incidens történt: a rendőrök letartóztatták azt a tüntetőt, aki házilag összebarkácsolt könnygázgránátot próbált dobni az elnöki palota előtt összegyűlt, rendőrségi kordonnal elkerített néhány tucat ellentüntető közé. 

A megmozdulás résztvevői főként fiatalok, számuk néhány ezerre tehető. A Szlovák Nemzeti Felkelés Terét félig megtöltő tömeg előtt sok szónoklat hangzott el, beszédet mondott többek között a szélsőjobboldali Szlovák Megújhodási Mozgalom vezetője, Marián Kotleba besztercebányai megyeelnök is. A szónokok kivétel nélkül a menekültek Európába való beáramlását és a „kontinenst elárasztó iszlámot” ostorozták, helyenként durva kritikával illetve az EU vezetését, valamint a menekültkvóták bevezetését támogató szlovákiai EP-képviselőket, akiket ismételten hazaárulónak neveztek.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. június 21. 13:49
Magyarok török ellen hadakoztak, tőtok vígan szaporodtak fogyó magyarok helyébe tótokat hoztak. Rájuk férne már egy kis muszlim vegzálás, vissza kéne kapniok belőle, ahogy ők a magyarokkal viselkedtek.
ikaljan
2015. június 21. 13:08
És a bátor európavéder csürhe rögtön egy babakocsis családot talált meg... Ezúton is gratulálok azoknak, akik ezeket a földszemete-félembereket támogatják. https://www.facebook.com/IslamOnline.sk/photos/a.228852752628.175497.211508012628/10153410519502629/?type=1&hc_location=ufi Szerintem az ilyen söpredéktől és támogatóiktól kellene megszabadítani Európát, és rögtön jobb hellyé válna.
antioxi
2015. június 21. 12:58
A szlovákok tökösebbek, mint mi. Grat nekik!
vigyor
2015. június 21. 12:34
...megérdemelnék a gazok, hogy a CEU-s Boldizsár tartson nekik előadást, hogy miért is nem probléma, ha Európa iszlamizálódni fog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!