„Egyre mélyebb válságban van a magyar egészségügy”

2015. június 29. 22:07

Negyvenöt ágyas osztályokra kettő, jó esetben három nővér jut; naponta elmegy három orvos, két ápoló az országból. Egyre mélyebb válságban van a magyar egészségügyi ellátórendszer, véli a Autonóm Területi Szakszervezet elnöke.

2015. június 29. 22:07

Szegénykórházat állítottak fel az Autonóm Területi Szakszervezet tagjai a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, beharangozva a július 1-jei demonstrációjukat.

Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke szerint a rendszerváltás óta az egészségügyi ellátórendszer egyre mélyebb válságban van. Úgy véli, elérte azt a pontot, amikor nem lehet tovább hagyni, hogy beavatkozás nélkül maradjon a rendszer.

Varga azt mondja, negyvenöt ágyas osztályokra kettő, jó esetben három nővér jut, illetve naponta elmegy három orvos, két ápoló az országból. Szerinte azért sikertelenek a demonstrációik, mert nincsenek „valódi nyomást gyakorló eszközök” a kezükben. 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oxycoccus
2015. június 30. 12:35
Nem baj. A lényeg a kerítés!
KannibálTatárÚr
2015. június 30. 08:57
Egy főre jutó egészségügyi kiadás, ezer Ft 2003 .... 158,5 2012 .... 222,7 Növekedés 9 év alatt 41 %. Még melyik ágazatban nőttek a kiadások 41 %-kal? Az egészségügyben RENDET kell teremteni.
Tintamin
2015. június 30. 01:11
Az megvan, hogy ez az ostoba barom fidesz azt találta ki, hogy az olimpia bevételéből teszik rendbe az egészségügyet??? Mindeközben már rég megoldhatták volna, ha nem akarják mindenáron államosítani a Budapest Bankot a dilettáns segghülye idióták: http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/06/29/orult_dragan_allamositottuk_a_budapest_bankot/ MAFFIAÁLLAM! Ezért lakolni fognak, az biztos.
madarasi.abel
2015. június 29. 23:36
Joberrek verik itt a nyáluk. DE megöregszenek ők is, aztán hüppögnek, amikor kórházba kerülnek, s nem lesz, aki ellása őket. De nem baj, majd a váróteremben ülve fogják szidni azt az egy orvost, aki még maradt, hogy miért kell órákat várni a legegyszerűbb panasszal is. Mert ne reménykedjetek: nem lesz mindannyiotok olyan szerencsés, hogy valami mutyi folytán fussa fizetős ellátásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!