Deutsch Tamás lett ideiglenesen a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke

2015. június 19. 16:44

Elmaradt a tisztújítás a Magyar Paralimpiai Bizottság közgyűlésén: a lemondott Gömöri Zsolt helyett Deutsch Tamás alelnök látja el az elnöki teendőket. Az MPB harminc napon belül választ új elnököt. A közgyűlésen először meghallgatták Gömöri beszámolóját, aki semmilyen pozíciót nem tölt már be a szervezeteben, majd megválasztották a felügyelő bizottságot tagjait.

2015. június 19. 16:44

Elmaradt a tisztújítás a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki rendkívüli közgyűlésén. A tisztújító közgyűlésig – amelynek időpontja még nem ismert – Deutsch Tamás alelnök látja el az elnöki teendőket, miután az eddigi elnök, Gömöri Zsolt kedden lemondott posztjáról. A tagság a közgyűlés levezető elnökének, Szabó Lászlónak, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnökének javaslatát elfogadva úgy döntött, hogy az eredeti napirend szerinti tisztújítás elmarad.

Az első napirendi pontként Gömöri Zsolt leköszönő elnök beszámolóját hallgatják meg az MPB körül kialakult helyzetről, majd a felügyelő bizottságot választják meg. A közgyűlést nagy médiaérdeklődés kíséri. Mivel a tanácskozást egy kis teremben tartják, ezért az újságírókat nem engedik be, csak egy kivetítőn követhetik nyomon az eseményeket, miközben a terem bejáratát egy biztonsági őr vigyázza.

Frissítés:

Harminc napon belül választ új elnököt a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), addig ügyvivőként Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezet, az aláírási jogkört pedig egy, a jövő heti elnökségi ülésen kijelölendő elnökségi taggal közösen gyakorolja.

Az MPB-ben eddig három pozíciót betöltő Gömöri Zsolt az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy az elnök posztról önként mondott le, a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését ugyancsak június 19-i nappal, közös megegyezéssel szüntette meg. Hangsúlyozta, hogy ettől a naptól fogva semmilyen juttatást, így végkielégítést sem kap.

A tagság megválasztotta a felügyelő biztosságot, amelynek elnöke Szepesi Attila lett, a másik két tag Urbán-Szabó Béla és Pohli Viktória.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2015. június 20. 19:45
Nem sül le a pofátokról a bőr?
Strassnoff Ignác
2015. június 20. 11:09
Mint erkölcsi és lelki nyomorék, kiérdemelte... Ezt az ocsmány férget ilyen posztra kinevezni a nemes mozgalom megalázása. Az Orbán horda szokásos megnyilvánulása... Gondolom kellett ennek a két lábon járó faroknak még egy poszt, ami alapján pénzt zsebelhet. Nem mintha nem szerepelt volna már le rendesen, mint kijelölt sportminiszter, (muhahahaha) aztán mint sportminiszter. Tompi görény, mi is volt azokkal a csillagászati pénzekért beszerzett, majd ócskavasnak eladott beléptetőkapukkal? Tolvaj féreg... Várom, mikor majd darabonként ötvenmillióért kerekesszékeket vesz a válogatottnak. Fejenként 10 darabot... Csak mert szakértő, jót akar és talpig becsületes. Ha azon felül nem is...
Cezar
2015. június 20. 09:58
Ez csak természetes!
lajkakutyus
2015. június 20. 09:35
Sikerült a Fidesz legvisszataszítóbb alakját újabb pozicióba terelni. Ennyire ráér ez a figura, mint úniós képviselő és MTK elnök? Komolyan a MOB elnökség felé terelik? Újabb fix százalékok a Jobbiknak.:-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!