Az EB szerint nem a kerítés a legjobb megoldás

2015. június 18. 13:02

Tagállami hatáskör a határok őrizete az Európai Bizottság szóvivője szerint, így a tagállamoknak kell eldönteniük, milyen intézkedéseket foganatosítanak. A migrációs ügyekért felelős szóvivő szerint a bizottság nem a kerítést tartja a legjobb megoldásnak.

2015. június 18. 13:02

A határok őrizete tagállami felelősség, és a tagállamoknak kell eldönteniük, hogy ehhez milyen intézkedéseket tartanak szükségesnek, de a nemzetközi jogot, így az érkezők emberi jogait is tiszteletben kell tartani – hangsúlyozta az Európai Bizottság illetékes szóvivője arra a szerdai bejelentésre reagálva, hogy Magyarország kerítést épít a magyar-szerb határon. Az emberi jogok mellett Natasha Bertaud külön kiemelte annak az elvnek a tiszteletben tartását, hogy senkit sem szabad olyan országba visszatoloncolni, ahol élete, testi épsége nincs biztonságban.

Natasha Bertaud, a migrációs ügyekért felelős szóvivő emellett annyit mondott, hogy a bizottság nem a kerítések alkalmazását tartja a legjobb megoldásnak, inkább más intézkedéseket javasol. „Csak nemrég bontottuk le a falakat Európában, nem kellene ismét felhúzni őket” – mondta Bertaud.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. június 19. 07:51
Az EB tagjai fogják szépen kézen őket és vigyék a házukba. Ki akadályozza meg őket ebben?
simonszól
2015. június 18. 19:15
USA demokráciásat akarok!!!Nem csak kerítést de fegyvereseket is akik azonnal lőnek amint átmászik valaki.A hatás kedvéért azokra is lőni kell akik majd tüntizni mennek oda a kerítés ellen.
Akitlosz
2015. június 18. 18:09
"Az EB szerint nem a kerítés a legjobb megoldás" Hanem mi? "inkább más intézkedéseket javasol" Konkrétan? Ezt mind? Erősen kétlem, hogy bármi jobbat tudna.
Anonymtalan
2015. június 18. 17:06
"Az EB szerint nem a kerítés a legjobb megoldás" Valóban nem: az akna, a gépfegyver, a börtön és a visszatoloncolás kombinációi valóban sokkal hatékonyabbak, de azok nem kivitelezhetőek, az utolsó kettőt meg ép az EB szüntette meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!