A kínai külügyminisztert fogadta Orbán Viktor

2015. június 06. 11:22

Vang Ji kínai külügyminiszterrel tárgyalt Orbán Viktor szombat délelőtt, ahol megállapodtak abban, hogy folytatják Kína és Magyarország kapcsolatainak fejlesztését, és ennek érdekében hosszú távra szóló, konkrét egyezmények megkötése várható.

2015. június 06. 11:22

A folyamatosan bővülő magyar-kínai politikai és gazdasági együttműködést méltatta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor szombat délelőtt Budapesten fogadta Vang Ji kínai külügyminisztert – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

A tanácskozáson – melyen részt vett Szijjártó Péter, a külügyi tárca vezetője is – a felek megállapodtak abban, hogy folytatják Kína és Magyarország kapcsolatainak fejlesztését, és ennek érdekében hosszú távra szóló, konkrét egyezmények megkötése várható - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán további tárgyalásokat folytat kínai kollégájával, majd együttműködési megállapodást írnak alá.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. június 06. 14:47
Importálni kellene Kínából a lebukott korrupt politikusok tarkón lövését.
alex.leopardi
2015. június 06. 13:41
nem mondok semmit,nagyvállalatot vezettem,ismerem a protokollt
Szorgos Lajhár
2015. június 06. 12:25
Emlékeztetnék pl. a) a repülőtéri vasútra; b) a Bp-et elkerülő, Belgrádig vezető gyorstehervasútra. Történt egyetlen kapavágás is? http://mno.hu/magyar_nemzet_gazdasagi_hirei/elmaradtak-a-nagy-kinai-beruhazasok-1289524
Kommentelő
2015. június 06. 12:08
Na, mondott valami szépet a kínai kommunista pártról? Végül is testvérpártok a Fidesszel, lélekben mindenképp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!