MSZP: Nemzeti béremelést!

2015. május 27. 11:59

Meghirdette a nemzeti béremelés programját az MSZP: a párt már be is nyújtotta módosító javaslatát a jövő évi költségvetéshez, amelyben egyebek mellett 50 százalékos béremelést javasolnak a közszférában, továbbá százezer forintra emelnék a nettó minimálbért.

2015. május 27. 11:59

Az MSZP a nemzeti béremelés programjára tesz javaslatot a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokkal – mondta az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Tóbiás József ismertetése szerint a közszférában 50 százalékos béremelésre, továbbá nettó százezer forintos minimálbérre tesznek javaslatot a törvényjavaslat általános vitájának pénteki lezárásáig. Hozzátette: az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adókulcsát 5 százalékra javasolják csökkenteni.

Kérdésre elmondta, a közteherviselést egy többkulcsos adórendszerben képzelik el, amelynek alsó kulcsa egyszámjegyű lesz. A pártelnök közölte, módosító indítványaik több területet is kiemelten kezelnek, így az egészségügyet, ahonnan az elmúlt években 300 milliárd forintot vontak ki, a szociális ellátórendszert, ahonnan ugyanekkora összeget vont ki a kormány.

Tóbiás József szorgalmazta, hogy az önkormányzatok kapják vissza azt a pénzt, amivel képesek mérsékelni a társadalmi feszültségeket a településeken. Értékelése szerint a cserbenhagyás költségvetése a 2016-os, mert a magyar emberek nem számíthatnak a kormányra jövőre sem. Szerinte olyan adópolitika van Magyarországon, amely növelte a társadalmi különbségeket. A módosító indítványaik fedezetét firtató kérdésre a frakcióvezető azt mondta, hogy 2,5 százalékos gazdasági növekedést vár a kormányzat, az MSZP pedig ahhoz mérten kínál béremelést.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. május 27. 19:09
Szerintem az mszp adja ki a vállalkozóknak a béremelési tervét.
puszika
2015. május 27. 17:24
Annyi eszük azért van,hogy látják, van már egy kis tartalé. Nosza szórjuk szét!! Mindig ezt csinálták. Ez az mszp!!!!
balbako_
2015. május 27. 15:39
Az ingyen BKV (Horváth Csaba zseniális ötlete,) vagy a nyugdíjasoknak ingyen repülőutak (Horn Gyula szesz marta agyának terméke) mostan nem időszerű? Pedig még lenne pár jó szlogen. Pl gyerekeket a pedofiloknak! Vagy ingyen kolbászt a kutyáknak! Ez kell az MSZP szimpatizánsoknak.
1120
2015. május 27. 15:26
"Meghirdette a nemzeti béremelés programját az MSZP" Több pénzt az embereknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Mert ha nem, akkor megindul Bázakerettyéről Puch László - két tucatnyi éhségmenetelővel az éln... :) Hja kérem, az eredményt még SOHA felmutatni nem tudó balfék ellenzék most elemében van, most gibiceskedhet. 2018 még messze van... :) Szánalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!