Mindent rendben talált, majd lemondott az MPB felügyelő bizottsága

2015. május 28. 15:43

A Magyar Paralimpiai Bizottság felügyelő bizottsága mindent rendben talált a nyilvánosságban megjelent ügyekkel kapcsolatban, majd bejelentette lemondását. A felügyelő bizottság öt vizsgálatot folytatott le, de az nem derült ki, miért mondtak le testületileg.

2015. május 28. 15:43

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) felügyelő bizottsága mindent rendben talált a nyilvánosságban megjelent ügyekkel kapcsolatban, majd közölte lemondását. A testület az MPB elnökségéhez hasonlóan rendkívüli közgyűlés összehívását javasolta, erre június 19-én kerül sor.

Az MPB csütörtöki tájékoztatása szerint az fb öt vizsgálatot folytatott le, és Gömöri Zsolt elnöknek a 2012-es paralimpia után kifizetett 17,5 millió forintos állami jutalom körülményei, a Balaton Reál Kft. és az MPB között létrejött szerződés szerinti gépjármű kártérítés ügye, a mexikói sportszakmai látogatás, a munkavállalók részére folyósított lakáscélú munkáltatói támogatások körülményei és a Coca-Cola cég által nyújtott támogatás felhasználása kapcsán az MPB működését rendben találta.

A felügyelő bizottság arról tájékoztatta az MPB-t, hogy tagjai kedden lemondtak tisztségükről. Az MPB elnöksége jövő csütörtöki ülésén tárgyalja az fb rendkívüli célvizsgálatáról szóló jelentést.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. május 28. 18:52
Egyszerűen nem értem, hogy erre tulajdonképpen miből van pénzük. Ha valamelyik nemzetközi hülyelompia bizottságtól kilobbizták, akkor ám legyen. Minden tiszteletem azoké a nem állami támogatásból élő sportolóké, akik támogatás nélkül elértek valamit. A mozgássérültek ezek közé tartoztak. Aztán belépett a politika, és ugyanakkora, vagy hasonló díjakat ígért, a "sérülteknek", mint a "rendeseknek". Miközben mindeki tudta/tudja, hogy nem ugyanakkora teljesítmény a topon, vagy annak közelében lenni, már csak a lehetséges versenyzők száma miatt sem. Erre aztán ráépült egy iparág.
kuwiq
2015. május 28. 16:49
Ja, már csak az a kérdés, hogy ha az illető cég támogatásst ad kifejezetten a parasportolók támogatására, akkor hogy lehet rendben, hogy azt a pénzt a vezetés mindenféle jutalmak kifizetésére lenyúlja?
trust
2015. május 28. 16:48
"A felügyelő bizottság öt vizsgálatot folytatott le, de az nem derült ki, miért mondtak le testületileg" Ezt egy gyagyásnak sem lehetne beadni! Hülyének néznek bennünket? De az újságírókkal együtt! Menjenek a francba!
csuka
2015. május 28. 16:06
Gömörin és Deutsch-on kívül van még valaki az elnökségben? Ezek a tolvajokat a végén még szentté avatják... FIDEX MAFFIA országban bármi előfordulhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!