Harangozó vs. L. Simon: ki a felelős a trafikos gyilkosságért?

2015. május 05. 16:36

Az MSZP-s politikus a kormányt okolja azért, hogy a dohányboltok eladói rettegnek. Az államtitkár szerint mindez politikai demagógia. Vita a parlamentben.

2015. május 05. 16:36

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a kormány felelősséggel tartozik a megszaporodott trafikrablások és a trafikos gyilkosság miatt, de ahelyett, hogy ezt elismerné, és változtatna, a halálbüntetés gumicsontjával próbálja elterelni a közbeszédet.

L. Simon László a miniszterelnökség államtitkára válaszában politikai demagógiának nevezte Harangozó szavait, és érthető jogalkotói elképzelésnek tartja, hogy a dohányboltokba ne lehessen belátni. Mint mondta: a bankokban sem lehet a pénztárba belátni. 

Közben kiderült, a gyilkosság elkövetője cselekménye előtt egy másik trafikban is megfordulhatott, ám onnan vélhetőleg azért távozott, mert az alkalmazott nem volt egyedül. 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. május 07. 23:59
GYILKOS A FELELŐS.
Quet
2015. május 07. 12:46
"A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete megrendülten értesült az eseményről, és úgy véli, hogy a haláleset ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy újra kell gondolni a trafikok elsötétítésének kérdését. „A nemzeti dohányboltok tipikusan egyszemélyes üzletek, a bennük lévő árukészlet miatt pedig az átlagos kiskereskedelmi üzleteknél gyakrabban válnak erőszakos és-vagy vagyon elleni bűncselekmények célpontjává. Ezt a tendenciát csak erősíti, hogy a legtöbb ilyen helyiség teljesen el van sötétítve, kívülről nem látható, hogy mi történik odabenn” – mondta el a közlemény szerint Lengyel Antal, az egyesület elnöke." http://mno.hu/kek_hirek/elfogtak-a-kaposvari-gyilkossag-gyanusitottjat-1283226
1000bocs
2015. május 07. 11:41
Ha a tettes bevallása szerint nem a dohánybolt volta, illetve nem a matrcia volt a gyilkosság oka, akkor miért is erőlködsz hogy a kormány felelős a gyilkosságért? Válaszolhatnál.
1000bocs
2015. május 06. 14:48
"hogy a jövőben elkerüljem a hasonló eseteket, vagy legalábbis én ne adjak tevőlegesen esélyt az ilyenre." A trafikokon kívül az összes kisboltos "tevőlegesen esélyt ad az ilyenre". Hány eladónőnek kell meghalnia, amíg azt követeled hogy ők is szedjék le a matricákat, építsék át a bolthelyiséget? Ők most is kockáztatják az eldóik testi épségét. A logikád szerint lépni kell, mert ha a trafikokről lejön a matrica, az elkövetők akkkor is elkövetnek majd az ilyen helyeken. Mi legyen velük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!