Borsodban és Budapesten lógnak a legtöbbet a diákok

2015. május 27. 13:06

Az EMMI adatai szerint középiskolások közül a legtöbben Budapesten, míg általános iskolások közül Borsodban lógnak.

2015. május 27. 13:06

Ha az igazolatlan hiányzások elérik az 50 órát, az érintett gyerek családja elesik a családi pótléktól. Rétvári Bence szerint sikeres volt az intézkedés, mivel mióta bevezették, jelentősen csökkent a lógások száma. Az MSZP viszont úgy véli, hogy a családi pótlék megvonása éppen azokat sújtja a leginkább, akiknek a legnagyobb szüksége volna a pénzre.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. május 27. 14:35
Népcsoportot említeni nyilván rasszizmus lenne. Amúgy ha az MSZP, aki "úgy véli, hogy" aktívan segítene felhomályosítani a kedves szülőket, hogy annak a büdös kölöknek iskolába kell járnia, akkor a családi pótlék megvonása nem sújtaná azokat "akiknek a legnagyobb szüksége volna a pénzre."
kjkj945
2015. május 27. 14:21
""Az MSZP viszont úgy véli, hogy a családi pótlék megvonása éppen azokat sújtja a leginkább, akiknek a legnagyobb szüksége volna a pénzre."" A maszop egyre hülyébb. Azok gyerekei lógtak lógnak a legtöbbet, akik inkább nem mondom ki. Sztem főként azok miatt lett bevezetve, mert másképp nem lehet őket megfogni. De a természetbeni juttatás az iskolában még nagyobb hatású lenne. Ja akkor nem a kocsmában vagy a kannásnál landolna.
Élan
2015. május 27. 14:09
Édik a cocik. Ha annyira kell az a pénz azoknak a családoknak, küldjék el a srácokat oskolába. Bonyolult?
bispora
2015. május 27. 13:54
Hát lehet, hogy csak én vagyok túl igényes, de mi ez már megint? Mi az, hogy megadjuk darabra az általános iskolás hiányzókat egy majd kétmilliós városban meg egy hatszázezres megyében és csodálkozunk azon, hogy borsodban (dzsipszilend) majd két ezer fővel több a hiányzó tanulók száma? Mikor ha arányaiban tennénk ezt meg, mondjuk a száz tanulóra jutó hiányzók számával operálnánk, akkor az igazság nagyobb szeletét tudnánk megmutatni: pl Budapesten ez kb. százból 7, Borsodban meg 27- tehát ott arányosan négyszer több purdé lóg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!