Az MSZP szerint az emberi méltóságot sérti az egészségügy jelenlegi állapota

2015. május 19. 11:19

Varga László, a szocialisták Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szerint annak ellenére van igen rossz helyzetben az egészségügy, hogy a kormány beszedi a túladóztatott emberektől az adókat. A politikus több forrást, béremelést, a várólisták csökkentését, a kórházak működésének biztosítását sürgette.

2015. május 19. 11:19

Az MSZP szerint a magyar egészségügy jelenlegi állapota sérti a betegek és az egészségügyben dolgozók emberi méltóságát. Varga László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, annak ellenére van igen rossz helyzetben az egészségügy, hogy a kormány beszedi a túladóztatott emberektől az adókat.

Kitért arra, hogy a jövő évi költségvetésben további 40 milliárd forinttal csökken a kórházak finanszírozása. Hová tűnnek az adóforintok, amiből gyógyszert, eszközöket kellene vásárolni? – kérdezte. Varga László értékelése szerint a kormány felháborító módon, „suttyomban” bevezette az önköltséges egészségügyet.

A szocialisták Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke elmondta, hogy a napokban megjelent sajtóhír szerint Miskolcon a műtősnők munkaruhát sem kapnak, azt saját pénzből a turkálóban veszik meg. Az ellenzéki politikus azt javasolta, hogy rakják el ezeket a számlákat, mivel eljön majd az ideje, amikor benyújthatják a Fidesz-kormánynak a számlát. A politikus több forrást, béremelést, a várólisták csökkentését, a kórházak működésének biztosítását sürgette.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SLI0010
2015. május 19. 13:59
Az egy dolog, hogy eddig az MSZP-t sem érdekelte ez a dolog- úgyhogy bagoly mondja verébnek ... De az tényleg szomorú, hogy jövőre valóban 10 milliárdokkal kevesebb van betervezve a kórházak működésére, mint idén, és az látszik, hogy az idei pénz is kevés (elég csak a kórházi adósságokat nézni)
bolá
2015. május 19. 13:36
Az álbaloldal sérti az emberi méltóságot.
pollip
2015. május 19. 12:22
Az mszp stílusa sérti az én emberi méltóságomat.
yanoo
2015. május 19. 12:01
Az egészségügy jelenlegi állapota szerint az MSZP sérti az emberi méltóságot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!