Akár ezer károsultja is lehet a Kun-Mediátor-ügynek

2015. május 05. 09:22

A nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett a Kun-Mediátor-ügyben, a bejelentett kár pedig már most 10 milliárd forint körüli, de ténylegesen valószínűleg 800-1000 károsultja lehet az ügynek – közölte a károsultak egy részét képviselő ügyvéd.

2015. május 05. 09:22

Nyolcszáz-ezer károsultja van a Kun-Mediátor-ügynek, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli – közölte a károsultak egy részét képviselő Dobrossy István ügyvéd hétfőn az MTI-vel. A jogi képviselő hozzátette: ha azt számoljuk, hogy ezer embernek van bent 5 millió forintja, az már 5 milliárd forint, de van olyan károsult, akinek családi szinten 15-20 millió forintja „rekedt” a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél. Az ügyvéd elmondta: a Kun-Mediátor hitelezői jogosultak felszámolást indítani a kft. ellen és ha eredménnyel járnak, a felszámolónak joga és kötelessége, hogy nyomozza, hová lett a pénz, amelyet a károsultak befizettek.

A rendőrség április 14-én este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltást is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél. A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. május 05. 11:22
Kit érdekel ez az egész? Ha nyaralni akarok, beteszem a családot a kocsiba, az irány "Horány"! Az életben nem vennék igénybe utazásszervezőt, majd én eldöntöm, hol, mit, mikor szeretnék megnézni. Marikát meg soha nem nézném komoly embernek, elég volt látni ahhoz, hogy meg tudjam ítélni, kik és miért hittek neki. A hit is kockázatos, drága polgártársak.
csuka
2015. május 05. 10:01
Hol van Fazekas, 'nem mondok le' miniszter pártfogoltja, a drága Marika néni?
Senye Péter
2015. május 05. 09:43
Húsz-huszonöt éve rendszeresen napvilágra kerülnek ilyen pilótajáték ügyletek. Hogy egy-két embert (akár engem is) bármivel be lehet csapni, érthető. De ezreket?
kjkj945
2015. május 05. 09:40
Csak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!