A BCE hivatalosan nem tud az egyetem esetleges átalakításáról

2015. május 20. 09:55

Kedden a VS.hu írt arról, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszának karait leválasztják, a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják. Az egyetem egyelőre semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismer a létesítmény esetleges átalakításával összefüggésben.

2015. május 20. 09:55

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) jelenleg semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismer az intézmény esetleges átalakításával összefüggésben, ezért arról nem tud véleményt alkotni – közölte a felsőoktatási intézmény az előző napok sajtóinformációira reagálva szerdán az MTI-vel.

Kedden a vs.hu arról írt, hogy információi szerint „meg vannak számlálva a napjai” a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszának. Úgy tudják, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a Budai vár újjáépítésére fordítsák.

Az egyetem közleményében kiemelte: a felsőoktatás strukturális átalakításával összefüggő várható egyeztetések során fogják álláspontjukat megfogalmazni, ha a felvetődő javaslatok az intézményt bármilyen szempontból érintik. Hozzátették: meggyőződésük, hogy a BCE a magyar felsőoktatás egyik legelismertebb és legsikeresebb intézménye az általa művelt tudományterületeken, s jelenlegi hatkarú formájában és nemzetközi beágyazottságával kiemelkedő értéket képvisel.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2015. május 20. 12:15
És akkor miről tartanak állománygyűlést?
kuwiq
2015. május 20. 11:46
kedves dislike-olók, esetleg ehhez ha hozzászólnának: http://index.hu/belfold/2015/04/15/kinai_iskola_lesz_a_neptun_utcai_altalanosbol/
kuwiq
2015. május 20. 11:14
A mai "kulturális" kormányzatnak az semmi, pár ezer ember életét hatalmi szóval átrendezni, mer "magasabb érdek" azt diktálja. Kell a hely kinai iskolának, ezért megszüntetünk egy magyar iskolát, a diákokat szétszórjuk. Az egykor magyar gyerekek tanítására létreozott infrastruktúrába beültetik a sárgákat. Simán megcsinálták. Magyarországot meg akarják őrizni a magyaroknak. Persze.
kuwiq
2015. május 20. 11:01
Igen, lehet, hogy a hír kacsa. Csak éppen a közelmúlt eseményei után elég hihető kacsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!