Már a következő kormányülésen benyújtják a jövő évi költségvetést

2015. április 10. 08:39

Orbán Viktor arra számít, hogy már a tavaszi ülésszak végén elfogadhatják a jövő évi költségvetést, amelynek tartalmával kapcsolatban elmondta: nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, csökkenhet viszont a bankadó és a reklámadó. A miniszterelnök arról is beszélt: a tapolcai választás tétje, hogy folytatódik-e a térség sikertörténete.

2015. április 10. 08:39

A következő kormányülésen nyújtja be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2016-os költségvetés tervezetét – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő azt várja, hogy a parlament tavaszi ülésszakának végére meglesz a jövő évi büdzsé. Ez szerinte növeli a kiszámíthatóságot.

A költségvetés várható tartalmával kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, nagy valószínűséggel csökkenhet a bankadó a hitelezést növelő pénzintézeteknek, és mérséklődhet a reklámadó is, bár ő – közölte – kevesli a javasolt 5,3 százalékos kulcsot, de „a közbölcsesség azt mondta, ez a legmagasabb kulcs így is Európában”. A társasági adó egykulcsosra, tízszázalékosra csökkentését ugyanakkor nem tartja valószínűnek 2016-ban a miniszterelnök.

Újra lesznek aktív ágyak a tapolcai kórházban

Ha a Fidesz-KDNP jelöltje nyeri meg a tapolcai időközi parlamenti választást, „folytatni fogjuk a sikertörténetet” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte – felidézve csütörtöki látogatását a választókerületben –, azt kérte a térségben élőktől, hogy olyan képviselőt válasszanak, aki képes annak a politikának a folytatására, amely sikeressé tette ezt a körzetet. A tapolcai kórházról szólva megjegyezte, „nemcsak az a kérdés, hogy van-e egy kórházban fejlesztésre pénz, hanem hogy milyen szerkezetben fejlesztik azt a kórházat”. Példaként említette, hogy Tapolcán az úgynevezett aktív ágyakat újra létre kell majd hozni.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2015. április 10. 16:20
Ennek komolyan van értelme? Egy olyan kormány, amelyik hasraütésre hoz be új adónemeket és úgy vezet be a gazdaságot érintő intézkedéseket, hogy a lehetséges hatásait sem vizsgálja, hogyan tud épkézláb költségvetést összeállítani az év első felében?
tabakur
2015. április 10. 13:39
No de kedves Viktor!!!!!!!!!!nem öreganyám vont ki 40 milliárdot az eü.-ből hanem ti. Hát akkor??????? Mindég verhetetlen voltál a hazugság terén.
Tintamin
2015. április 10. 13:09
Eléggé dilettáns, a világgazdasági folyamatokhoz abszolút nem értő, nagyképű faszkalapnak kell lenni ahhoz, hogy ezt most meglépjék. A másik, hogy eleve lopni akarnak, így könnyebb..
csuka
2015. április 10. 12:29
Újabb hazaáruló törvénytervezetet nyújtott be a FIDESZ: http://alfahir.hu/a_kormany_palaforradalma_a_magyar_vizbazist_veszelyezteti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!