Magyar bevándorlók miatt jelképesen lezárta a határt az FPÖ

2015. április 25. 10:43

Jelképesen lezárta az osztrák-magyar határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este. Az FPÖ helyi szervezetének vezetője, Johann Tschürtz és közel ötvenen a határellenőrzés bevezetése mellett tüntettek. Tschürtz szerint a magyarok csak dolgozni mennek Ausztriába. A pártvezető követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be.

2015. április 25. 10:43

Jelképesen lezárta a határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este. A párt burgenlandi szervezete a határellenőrzés visszaállítása mellett tartott tüntetést, alig néhány méterre a magyar határtáblától. A jelképes határzáráson csaknem ötvenen vettek részt. 

Johann Tschürtz, az FPÖ helyi szervezetének vezetője hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést. 

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsősorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezető a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be. 

A Zöldek pártja is a magyar-osztrák határ mellett tartott rendezvényt pénteken. A határ mentén Sportonkeresztúrtól (Deutschkreuz) a páneurópai piknik emlékműve mellett, Szentmargitbánya (St. Margarethen) és Fertőrákos közötti szakaszon tartott jelképes kerékpártúrával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy több évtizedig nem lehetett szabadon utazni Európán belül.

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
master of robin
2015. április 27. 13:07
Nagyon helyes, már Ausztria is követi Orbán úr szavait: Nincs szükség gazdasági bevándorlókra!
kuwiq
2015. április 26. 15:27
AZT VAJON MIBŐL VETTÉK LE, HOGY AKI CSAK DOLGOZNI JÁR ODA, AZ BEVÁNDOLRÓ? Ezek se hülyülnek meg még egyszer!
simonszól
2015. április 26. 15:04
Zárjátok kurva labancai!De csak előttünk.A sok nigger meg arab meg az összes balkáni kulturált,had menjen.Süllyedjetek el a franciákkal együtt a veletek ellentétes kultúrát hordozó bevándorlók tengerében.
bunko_jobbos
2015. április 26. 11:35
Jelezném, hogy nem bevándorlók, hanem bennszülöttek, mert az magyar föld, ti hitvány rablók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!