Gyurcsány: A legradikálisabb válasz ma mérsékeltnek maradni

2015. április 21. 18:44

Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége Karcagon kezdte meg országjáró körútját, ahol a volt miniszterelnök elmondta: érti, miért van egyre több radikális megnyilvánulás, de a legradikálisabb lépés ebben a helyzetben, mikor sokan szükségben szenvednek, mérsékeltnek és normálisnak maradni.

2015. április 21. 18:44

Nagyon nehéz szenvedélyek és indulatok nélkül beszélni és megnyugtató mondatokat mondani az álbróker-botrány kapcsán, mert senki nem tudja, mit történt – utalt a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-vel kapcsolatos hírekre a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésű országjáró körútja karcagi helyszínén, a sétálóutcán megjelent mintegy ötven ember előtt.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a Kun-Mediátor húsz százalék kamatot ígért az ügyfeleknek, ami egy minimális pénzügyi ismeretekkel rendelkező ember számára is gyanús. Miért nem tűnt fel semmi a rendőrség gazdaságvédelmi részének, a pénzintézeteknek? – tette fel a kérdést.

A DK elnöke szerint a kisvárosok elveszítették erejüket, erre megoldást kell találni. Hozzátette: megérti az ország jelenlegi helyzete miatti radikális megnyilvánulásokat, de mint mondta, „ma a legradikálisabb válasz megmaradni normálisnak és mérsékeltnek”. Állítása szerint „iszonyatos szükségben szenvednek sokan”, rengeteg uniós pénzt költenek az országban, még sincs jólét. Megjegyezte: több orvos megy el az országból, mint amennyit képeznek.

Gyurcsány Ferenc arra kérte a jelenlevőket, hogy „vegyék birtokukba a várost, a megyét, és ne ijedjenek meg, ha valakinek nem tetszik, ha politizálnak”. Kiemelte: nem politizálni szeretne, hanem azt, hogy az emberek büszke polgárok legyenek, hogy akarjanak valódi polgári részvételt, és ne térjenek ki a vita elől, mert az építő lehet. 

Az eseményen részt vett Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke. Egy tucatnyi Fidesz-szimpatizáns „Mit keresel itt?”, „Szemkilövető szégyelld magad!” feliratú lapokat tartott maga elé, a jobbikosok hasonló feliratokkal tüntettek a DK elnök bekiabálásokkal kísért beszéde közben.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. április 22. 10:22
Tapolcán porba verte a pofátokat a Jobbik. Készüljetek el még nagyon sok megaláztatásra ti nemzet pusztító, magyargyűlölő bolsevik patkányok.
kjkj945
2015. április 22. 09:04
mér sékel t mér nem alijázol?
moricka13
2015. április 22. 08:54
Minden a régi: folyton-folyvást és mindhalálig csupán ripacs-provokátorok.
MZ/X
2015. április 22. 08:36
Ehhez már tényleg pofa kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!