Az LMP bepereli az Országos Roma Önkormányzatot

2015. április 15. 12:19

Nem tett eleget az LMP közérdekű adatigénylésének az Országos Roma Önkormányzatot, ezért az LMP beperli a szervezetet. Ikotity István képviselő közleményében jelezte: az LMP elkötelezett abban, hogy végére járjon a „Híd a munka világába – szociális szövetkezetek” uniós program megvalósításával kapcsolatos kérdéseknek.

2015. április 15. 12:19

Az LMP bepereli az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), mert a szervezet nem tett eleget a párt közérdekű adatigénylésének – közölte a párt szerdán közleményben az MTI-vel. Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője szerint korábban már találkoztak a Híd a munka világába ORÖ által vezetett program vezetőivel, de mivel számtalan kérdésre nem sikerült választ kapniuk, közérdekű adatérést nyújtottak be. Többek között a meghozott döntések, elvégzett feladatok, megkötött szerződések, megíratott tanulmányok vagy éppen a létrehozott szociális szövetkezet felől érdeklődtek.

A képviselő közleményében jelezte, az LMP elkötelezett abban, hogy végére járjon a „Híd a munka világába  szociális szövetkezetek” uniós program megvalósításával kapcsolatos kérdéseknek. Ikotity István közleményében azt írta, az ORÖ törvényi kötelezettségét megszegve, még csak válaszra sem méltatta az LMP megkeresését, és korábban Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ korábbi, az érintett szociális szövetkezet jelenlegi elnöke sem volt hajlandó találkozni a párt képviselőivel.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. április 15. 15:35
LMP egyenlő, lehet másképp perelni. Ezek mindig perelnek valamiért.
luga
2015. április 15. 15:09
Az LMP lassan megérdemli a feljelentési nagydíjat.
liberálzöld.
2015. április 15. 13:54
Érthetetlen. Mit akarnak ettől a tiszta lelkű/kezű cigányembertől? Küzd a romák felemelkedéséért. Segíti a miniszterelnököt a nehéz harcában. Ezekért lett miniszterelnöki biztos - bármi legyen is az. A kampányköltségekkel is tisztességesen elszámolt az állammal, leírta, hogy egyéb szolgáltatás: 80 millió. Százezreket, félmilliókat utalt ki 3 hónapot dolgozó közmunkásoknak útiköltség térítés címén. Arról igazán nem tehet, hogy az érintettek letagadják. Meg arról sem, hogy néhányuknak sem autója, sem jogsija nincs. Jó ember ez a Flóri, na! Roma a romának nem engedi el a kezét. Ez az Új Roma Politika. http://static.origos.hu/s/img/i/1504/20150414farkas-florian1.jpg?w=666&h=443
dick52
2015. április 15. 13:35
Szel fuutta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!