Szimulációs versenyt rendeznek az uniós döntéshozatalról

2015. március 10. 09:57

Közösen szervez az európai döntéshozatal szimulációjáról szóló kurzust versenyt egyetemistáknak az Antall József Tudásközpont és a Negomoot. A budapesti tárgyalási napon az EU többéves pénzügyi keretéről kell megállapodniuk a tagállamokat képviselő versenyzőknek. Brüsszeli tanulmányutat és szakmai gyakorlatot lehet nyerni.

2015. március 10. 09:57

Az uniós döntéshozatalról szóló szimulációs kurzust és versenyt szervez az Antall József Tudásközpont és a Negomoot.

Az első két alkalommal március végén és április közepén előadásokat hallhatnak a résztvevők az uniós intézmények működéséről, és kommunikációs, valamint tárgyalástechnikai tréningen vesznek részt. Az április 18-i versenynapon az EU többéves pénzügyi keretéről szóló tanácsi döntéshozást szimulálják a versenyzők, akiknek a tagállamokat képviselve kell megállapodniuk a keret elosztásáról.

A nyertesek brüsszeli tanulmányutat nyernek, valamint szakmai gyakorlatra mehetnek a Külügyi és Külgazdasági Intézetbe. Március 20-ig lehet jelentkezni a Negomoot oldalán, a részvételi díj 3000 forint.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 10. 10:25
Ez amolyan Ki tud többet az Európai Unióról típusú vetélkedő. Nagyon megváltozott a világ. http://de.wikimannia.org/images/Unterschied_zwischen_UdSSR_und_EU.png
thymian
2015. március 10. 10:20
EU döntéshozatal: amire a legtöbb hülye, -akik általában nem is az ülésteremben lelhetők fel- szavaz. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!