Szakszervezet: Veszélyben lehetnek a 3-as metró utasai

2015. március 04. 16:37

Feljelentést kíván tenni a BKV egyik szakszervezete a 3-as metró járműtelepén tapasztalható törvénytelenségek és egyéb szabályellenes állapotok miatt. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet azért fordult a nyilvánossághoz, mert megítélésük szerint a munkavégzés körülményei a dolgozók és az utasok biztonságát is veszélyeztetik.

2015. március 04. 16:37

Bűncselekmények is megvalósulnak a 3-as metró járműtelepén tapasztalható szabályellenes munkavégzési körülmények közepette – állítja az Egységes Közlekedési Szakszervezet, amely feljelentést kíván tenni az ügyben. A Mandinerhez eljuttatott közleményükben kifejtik, szervezetük hosszú listát készített a Kőér utcai telepen tapasztalható állapotokról és visszaélésekről.

Szerintük a telep vezetői fenyegetéssel veszik rá a munkavállalókat, hogy olyan fokozottan veszélyes feladatokat is elvégezzenek, amelyekhez nincs megfelelő képesítésük, illetve, amelyekhez nincsenek meg az előírások szerinti feltételek. A csarnokban, ahol többek között a szerelvények összekapcsolását is végzik, még a világítás sem elégséges, holott a szolgálatvezetői iroda felújítására jutott pénz – figyelmeztet a közlemény.

Az EKSZ úgy véli, a dolgozók testi épségének veszélyeztetése mellett mindez könnyen vezethet ahhoz, hogy a járművek nem megfelelő állapotban kerülnek forgalomba. A szakszerűtlen karbantartás és az alkatrészhiány miatt bármikor előfordulhatnak például olyan életveszélyes üzemzavarok, mint az ellentétes oldali ajtónyitás.

A szakszervezet egyéb bizonyítékokra alapozva megvizsgálja a hűtlen kezelés lehetséges tényét is. Egyúttal felszólítják a BKV-t, hogy haladéktalanul szüntesse meg a törvénytelenségeket és szabálysértő állapotokat. Amennyiben a napokban esedékes vezérigazgatói egyeztetéseken ezt nem sikerül elérni, feljelentést fognak tenni.

(Közlemény)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2015. március 04. 20:41
Már megint a feltételes mód...
Dr. Venezu Ella
2015. március 04. 19:47
Konkrétan van kolléganőm aki már a sok M3 rossz hír miatt kerülőúton jár dolgozni, mert fél felszállni ezekre a rossz járművekre. Nem kéne megvárni míg baj lesz.
heep
2015. március 04. 19:12
"A csarnokban, ahol többek között a szerelvények összekapcsolását is végzik, még a világítás sem elégséges, holott a szolgálatvezetői iroda felújítására jutott pénz" Ez mondjuk eléggé élet szagú, még ha eléggé populista szaga is van. Ettől függetlenül tényleg meg kell várni amíg valami nagyobb baleset történik? Tudom, hogy a Demszky ennek fő felelőse de hát az elmúlt lassan öt évben sem sok minden történt 3-as metró ügyben. Egy röhej, hogy Budapest fizeti be a büdzsébe az ország adójának kb 40%-át, de nem kap rongyos pár milliárdot a közvetlen életveszély elhárítására? És most stadionozni, Közgépezni, stb nem is szeretnék.
kjkj945
2015. március 04. 17:47
Már mesmeg a feltételes mód! "Veszélyben lehetnek a 3-as metró utasai" Vannak!! Leállítani a metrót a munkálatok befejezéséig. A megépítése óta szinte semmit sem tettek a felújítás stb érdekében. Már eleget polemizáltunk erről. Ugorka szezony van? Nincs érdekesebb téma?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!