Schiffer: Orbán tudta, hogy baj van

2015. március 28. 15:59

Közérdekű adatigénylést nyújtott be az LMP, hogy kiderüljön, a miniszterelnök mely minisztériumoknak, és mely pénzintézeteknél tartott betéteik kivonására adott utasítást.

2015. március 28. 15:59

Biztosnak látszik, hogy Orbán Viktornak tudomása volt arról, hogy a Quaestornál baj van, és nem csak úgy döntöttek, hogy nem tartják brókereknél a pénzt. Akkor viszont ez bennfentes információval való visszaélés, mondta Schiffer András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke szerint a miniszterelnöknek anélkül, hogy pánikot keltett volna, meg kellett volna tennie a feljelentést, és szólnia kellett volna a Jegybanknak. Az LMP közérdekű adatigénylést nyújtott be azért, hogy kiderüljön, a miniszterelnök mely minisztériumoknak, és mely pénzintézeteknél tartott betéteik kivonására adott utasítást. A párt szerint az adatokat ismerve látható lesz, hogy a kormány döntésének mekkora szerepe volt a brókercégek bedőlésében és a kisbefektetők pénzének elveszítésében. Schiffer szerint az is nagy kérdés, hogy miután 2010-ben a kormány hadat üzentek a bankoknak, akkor miért tartják a pénzüket ilyen cégeknél. 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya5
2015. március 29. 16:50
http://www.portfolio.hu/vallalatok/kozpenzbol_spekulacios_penz_miert_volt_a_quaestornal_allami_penz.1.212032.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox """A minisztérium ezt úgy magyarázza, hogy a Quaestornál csak az Eximbank tőkeemeléséhez kapcsolódó értékpapírok technikai nyilvántartását segítő értékpapírszámla-számla volt, és a Buda-Cash bedőlése után ezt a számlát is megszüntették, a legutóbbi magyarázat szerint azért, mert erre a miniszterelnök adott utasítást. Először is látni kell azt, hogy az Eximbank állami tulajdonban van, a tulajdonosi jogokat pedig a rá vonatkozó törvény (a többször módosított 1994. évi XLII. törvény) szerint a hatáskörrel bíró miniszter gyakorolja [1. § (2) bekezdés]. Mivel a KüKüM központi költségvetési szerv, semmilyen okból - így tőkeemelés céljából sem - vezethet máshol számlát, mint a MÁK-nál. Akkor viszont nem érthető, mit keres egy technikai számla a Quaestornál. További baj az, hogy egy technikai számla mögött valóságos értékpapír-számlának kellene állnia, és a Quaestor nyilván nem nyithat technikai számlát olyan értékpapírra, amely a MÁK-nál van, és nem a Quaestornál.""" Érik a méretes botrány.
magnamater
2015. március 29. 15:32
Orbán nem vonta felelősségre Csányit, amiért nem figyelmeztette a népet a devizahitel káros hatására, most Orbánt felelősségre vonják,amiért nem figyelmeztette a befektetőket a Qestor bukására.
Eltünt
2015. március 29. 15:05
Schiffer vagyonát duplán zárolni ,mert 1945 uralkodó kommunizmus olyan életet biztosított neki amit a magyar néptől megvontak elvettek,kiváltságos kommunisták a magyar néptől elrabolták a jogot. .
Eltünt
2015. március 29. 14:44
Schiffer sztár ügyvédből lett képviselő ,ügyvédek meg minden hájjal megkent .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!