FAZ: A magyar kormány „eljár a romákkal szemben”

2015. március 28. 16:45

Miskolci riport olvasható a magyar sajtóban rendre konzervatív lapként aposztrofált Frankfurter Allgemeine Zeitungban - számol be az MTI. Stephan Löwenstein írása a számozott utcákról szól és megállapítja: a magyar kormány „eljár a romákkal szemben”, ami „különösen drasztikus Miskolcon: ott elűznek embereket a lakásukból”.

2015. március 28. 16:45

Stephan Löwenstein Csak számok, nevek nincsenek című, a Frankfurter Allgemeine Zeitung-ban ma megjelent írásában arról ír, hogy a magyar kormány „eljár a romákkal szemben”, ami „különösen drasztikus Miskolcon: ott elűznek embereket a lakásukból”. Az MTI beszámolója szerint Löwenstein kifejti azt is: a számozott utcákból álló negyed felszámolását azzal indokolták, hogy a közeli labdarúgó stadion fejlesztésének útjában állnak a házak, de „valójában mindenekelőtt úgy néz ki, hogy a Miskolcon vezető Fidesz egyszerűen meg akar szabadulni a telepen élő romáktól”. A „romatelep” a tavalyi önkormányzati választáson „nagy téma volt”, és a Fidesz többségét „talán az mentette meg, hogy Kriza polgármester megígérte, hogy „rendet tesz" a környéken - írja a FAZ szerzője. Ugyanakkor nem látni „koncepciót, amely túlmutat azon, hogy megszabadulnak a romáktól, és a számozott utcákat letarolják bulldózerrel” - tette hozzá, megjegyezve, a környező településeken elindultak „polgári kezdeményezések”, amelyek arról szólnak, hogy nem akarják befogadni a felszámolásra kijelölt telepről származó embereket. Számukra „Kanada az új reménység” - áll Stephan Löwenstein riportjában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. március 30. 10:53
Hamar egy cigány családot Löwenstein lakásához!
Lolka-Bolka
2015. március 30. 03:16
kene meg nekik oda egypar szaz ezer cigany , na majd akkor elkerekedne az a libdemokrata nemet arcuk a csavoknak .........frankfurtbol azert konnyu osztani az eszt .......... raadasul meg fizetett ugynokok is ........szoval ki irtott ki annyi kivaasztottat a 40 evekbe .... tan meg a tanti is ott serenykedett ...... visszakene fogni mar a nagy arcbol kedves nemet elvtarsak .
Maddox
2015. március 29. 21:30
"ott elűznek embereket a lakásukból" Mármint az önkormányzat lakásából, csak az nem hangzik olyan jól a nácizásra szomjas proliknak.
Spiler
2015. március 29. 11:56
Megszolalt a naci nemetorszag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!