Debrecenben tüntettek a Quaestor-károsultak

2015. március 29. 15:37

Több száz Quaestor-károsult tüntetett Debrecenben vasárnap – írja a Népszabadság. A pártoktól független rendezvény szervezői és résztvevői azt szeretnék elérni, hogy az állam száz százalékban kártalanítsa a kisbefektetőket. „Orbán úr, nekünk miért nem szólt?” – hirdette egy transzparens

2015. március 29. 15:37

Több száz debreceni Quaestor-károsult tüntetett vasárnap a városban, száz százalékos kártérítést követeltek – írja a Népszabadság. A pártfüggetlen tüntetésen „Hazug, csaló, tolvaj banda”, illetve „Orbán úr, nekünk miért nem szólt?” feliratú táblák is feltűntek, utalva arra, hogy a kormány tagjai napokkal a csőd bejelentése előtt tudtak arról, hogy bajban van a cég, és az állam pénzét ki is vették onnan.

A megmozdulás szervezője, Tyll Attila azt mondta, hogy nagyon dühös hogy vasárnap délelőtt itt kell lennie, mikor legszívesebben a családjával töltené az idejét. Elmondta: több tízezer ember élete dőlt romba, a médiában most mégis a befektetők ellen kezdték el kelteni a hangulatot, mondván: rosszul fektették be a pénzüket. „Mi nem csaptunk be senkit, ne a mi felelősségünket firtassák, kérdezzék meg azokat, akik az ellenőrzéseket elmulasztották, a kormány és a jegybank legyen a célkeresztben” – mondta Tyll.

A jegybank felelősségét firtatta egy másik felszólaló, Pocsai László közgazdász is. Szerinte teljes terjedelemben nyilvánosságra kell hozni a a pénzügyi felügyelet és a jegybank Quaestorral kapcsolatos vizsgálati dokumentációját. A demonstráció résztvevői petíciót írtak alá és felszólították a többi vidéki várost, hogy szervezzenek szimpátiatüntetést, valamint hogy szervezzenek közösen egy budapesti tüntetést.

Összesen 304 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. március 30. 12:41
Szerintem innen egyenesen a szavazófülkékbe mentek és leadták a voksukat az imádott vezírükre. (Tisztelet a kivételnek!)
Julismama2
2015. március 30. 09:52
http://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/megszolalt_az_mnb_erre_kell_figyelni_a_megtakaritasoknal.1044197.html
atila68
2015. március 30. 09:20
Kockáztattak a magasabb haszon reményében. Ennyi.
tevevanegypupu
2015. március 29. 21:44
Ahogy itt nézem a tömeget, sok fiatal nincs köztük..öregeket vágtak át gyors meggazdagodás reményével. Nem is értem..ezek az emberek már annyi minden tapasztalhattak..hogy lehetnek ennyire hiszékenyek? Vagy ennyire sötétek..bár még azt sem mondanám, Bernard Madoff pár évvel ezelőtt a világ legokosabb értelmiségi zsidóit verte át milliókkal..A kapzsiság ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!