Bokros: A minisztériumoknak nincs saját pénzük

2015. március 27. 11:52

A jog kizárja, hogy egy minisztériumnak saját pénze legyen, azoknak a szerveknek pedig, amiknek lehet, ezt brókercég nélkül állampapírba kell fektetniük – mondja Bokros.

2015. március 27. 11:52

Bokros Lajos szerint a minisztériumok, mint állami főhatóságok a költségvetés jogi szabályozása alapján nem is rendelkezhetnek befektethető pénzeszközökkel. Amennyiben a brókerügyben olyan szervek – például állami cégek – pénzéről van szó, amelyeknek lehet és van is megtakarításuk, azt törvény alapján kötelező állampapírokba fektetniük, ehhez viszont nincs szükség a Questorhoz hasonló magáncégre, hiszen ezt ingyenesen megtehetik a Magyar Államkincstáron keresztül – mondja a volt pénzügyminiszter. Hogy miért választották mégis a Questort, a nézők fantáziájára bízza Bokros. 

Úgy véli, felmerül a bennfentes kereskedelem gyanúja is, a MOMA – több párttal ellentétben – mégsem tesz feljelentést, tekintettel arra, hogy nem számítanak az ügyészség részéről valódi, korrekt eljárásra.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. március 28. 00:38
Rosztovban még Bokrosnak se volt, aztán Dáviddá lett és lett neki - hogy rohadna meg.
gybognarjr
2015. március 27. 23:20
Aki még mindig a Fidesz/KDNP/Jobbik maffia rablóbandát érdemesnek tartja szabadlábon hagyni, annak elment az esze és bűnpártoló, becstelen, korrupt, mint a viktor és az egész jogtipró, még a saját törvényeiket is felrúgó rablóbandája. Ennél aljasabb bandát talán csak Idi Amin tudott összeszedni annak idején. Talán halála után sok átjelentkezett a Fideszbe.
justiceforhungary
2015. március 27. 21:53
MOMA Tavares Postabank Egyetlenigazjobboldalimagyarbrüsszelben Lajos már megint hülyeségeket beszél.
Peter8811
2015. március 27. 19:26
Lalyos, ha Barcelonából utaztál volna Düsseldorfba, ma egy utassal kevesebbet gyászolnánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!