Az LMP-nek nem tetszik a rendvédelmi életpályamodellről szóló javaslat

2015. március 16. 19:44

A párt jelen formájában nem támogatja a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslatot, mert szerintük még sok a nyitott kérdés, például a szolgálati nyugdíjak ügyét sem kezelik megfelelően.

2015. március 16. 19:44

Az LMP szerint jelenlegi állapotában nem támogatható a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslat, mert még több nyitott kérdés van - mondta sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek Gerstmár Ferenc, a párt elnökségi tagja, önkormányzati és rendészeti szakszóvivője hétfőn, az előterjesztésről tartott ötpárti egyeztetésről szólva.

Gerstmár Ferenc üdvözölte, hogy a belügyminiszter a törvényjavaslat miatt ötpárti egyeztetést hívott össze. Látható, hogy a kormányzat is több jelentős problémát érzékel a területen, de sok nyitott kérdés van még – mondta. Ezek között említette a szolgálati nyugdíj kérdését. A közszolgálati nyugdíjrendszer megszüntetése miatti problémára nem tartalmaz megoldást a javaslat – jelentette ki, majd úgy fogalmazott: „bebizonyosodott, hogy a szolgálati nyugdíj eltörlése korábban keményen dolgozó, hivatásuk miatt megromlott egészségű embereket juttat méltánytalan, nehéz helyzetbe”.

Kiemelte azt is, hogy szerintük a területen jelentős létszámbővítésre lenne szükség, ehhez pedig garanciák kellenének. Elmondta, hogy a belügyminiszter azzal érvelt: 2018-ig 3200 embert képeznek ki. Vonzóvá kell tenni a rendvédelmi pályát, és ehhez szükséges, de nem elégséges feltétele a bérek emelése – jelentette ki az LMP-s politikus. Szólt arról is, hogy ebben az ágazatban is ugyanolyan jogosultsággal kell rendelkezniük a szakszervezeteknek, mint a többi ágazatban. Gerstmár Ferenc közölte, ígéretet kaptak arra, hogy lesznek további egyeztetések a javaslatról.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. március 17. 09:54
Nekem meg az nem tetszik, hogy Gyurcsánytól kezdve /az LMP/ is, sőt a mérhetetlen Szigetvári is, és egész bagázs az ellenzékben úgy akarnak tenni, mintha egyenként a kutya farkai ugyan, de csóválni akarják a kutyát, mint az SZDSZ tehette az MSZP-vel. Ez így nem megy. Háziversenyen vívják meg a harcukat, vagy húzzanak sorsot. Addig hülyéskednek, hogy a civilek a fejükre nőnek és még tüntetni sem mehetnek.
kjkj945
2015. március 17. 06:36
Azt már szinte mindet tudjuk, hogy a lumpnak mi NEM tetszik. Írják már meg, hogy mi tetszik nekik? Valami pozítívat!
miama
2015. március 16. 22:17
Meglepődnék, ha az LMP-s Szél Bernadettnek valami is tetszene. Ez a nő azt hiszi mindenhez ért. A Paksi bővítéstől a szociális ügyekig, az oktatáspolitikáig, a gazdasági programmokig, a mezőgazdaságig vagy épp a belügyi-és titkosszolgálati ügyekig. És most épp a belügyi dolgozók életpálya programjához ő ért a legjobban és véleményez. Nem túlzás ez egy kicsit? Mindenbe "beleugat", közben pedig olyan buta, hogy csak árad belőle - rá kell nézni!!! Ráadásul egyre idegesítőbb, nem is értem, hogy a Schiffer hogyan tudja elviselni. Bár ő sem tartozik a kedvenceim közé. Az biztos, hogy én egyátalán nem voltam elragadtatva, amikor az óriási 5,1 %-ukkal bejutottak a parlamentbe. És vajon miért is nem tudnak további híveket toborozni? Valószínűleg azért, mert nemcsak én látom így az 5 fős párt működését.
Fakutya Vigyora
2015. március 16. 20:09
Gerstmár Ferenc ... Századvég Politikai Iskola (a Faludi Ferenc Akadémia ösztöndíjával) 1997-1999. Szakmai tapasztalat: 2010. április 17. - GYET (főállású apa) ... Bazmeg, kismama, neked aztán secko jedno! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!