Apáti nem szólt a Jobbiknak, hogy nem megy szavazni

2015. március 05. 10:30

Mirkóczki Ádám azt mondta: megértik Apáti István fenyegetés miatti hiányzását, de elfogadni nem tudják, ezért bírságolták meg.

2015. március 05. 10:30

A jobbikos Apáti István parlamenti hiányzásával kapcsolatban – amely miatt a kormánypártok mégis meg tudtak szavazni néhány kétharmados törvényt – kérdezték Mirkóczki Ádámot, a párt szóvivőjét. A riporter felvetette, hogy ha Apáti valóban azért hiányzott, mert megfenyegették a családját, miként ezt a Jobbik korábban bejelentette, akkor utóbb miért szabtak ki rá bírságot? Mirkóczki erre azt mondta: ez egy duplán sajnálatos eset. Ők megértik a hiányzást, de elfogadni nem tudják. „A szavazóink minket nem azért küldtek be oda, hogy ne végezzük el a munkánkat” – tette hozzá a szóvivő. 

Apáti megfenyegetésével kapcsolatban Mirkóczki azt mondta: Apáti kérte a rendőrséget, hogy járőrözzenek gyakrabban az utcájában, de a szóvivő szerint Mátészalkán a rendőrségnek erre nincs kapacitása.

Mirkóczki azt is elmondta: a parlamenti szavazás előtt a frakció számára nem volt egyértelmű, hogy Apáti nem megy el szavazni.

A Jobbik szóvivője emlékeztetett: a parlamenti szavazás után a baloldali ellenzéki pártok azt tudakolták a Jobbiktól, hogy mennyit fizetett a Fidesz a hiányzásért? Mirkóczki ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy az MSZP-s Heringes Anita a paksi MSZP elnökeként nem nyomott nemet a paksi szerződések titkosítására, és senki nem vonta kérdőre. Bár a paksi szavazás nem volt kétharmados, mint arra a riporter is rámutatott. 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. március 05. 13:21
Ez a társaság 8 évvel ezelőtt, mint a Kozma esetnél is, belekötött a magyarokba. Az egyikre, aki békíteni akart volna, rátámadtak, majd jött a kiccsalád baltákkal, késekkel, vasvillával. 6 év kellett, hogy ítélet szülessen, 1,5-től 4 évig kaptak jutalmat, holott visszaesők voltak, szétverték a helyet is. Fideszes, szoci és hitgyülis szálak mosdatták a tetveket. Elhiszem, hogy féltette a családját ilyen előzmények után.
csuka
2015. március 05. 13:00
VIHAR A BILIBEN.
DrPepper
2015. március 05. 12:08
Akkor most a jövőben a Jobbiknak mindenben egyet kell értenie az MSZP-vel meg a DK-val, akik ha arról kéne szavazni, hogy oxigént vagy szénmonoxidot lélegezzünk-e, akár a szénmonoxidra is leszavaznának, csak hogy ne legyen meg a Fidesz 2/3-a?
Mich
2015. március 05. 12:02
A kérdés inkább az, hogy a Jobbik szólt-e a követőinek, hogy ők mostantól kötelezően(!) össze fognak borulni a kommunistákkal és a liberálisokkal... a nemzeti kormány ellen...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!