Szijjártó Péter tájékoztatta a Putyin-látogatásról török, macedón és szerb kollégáját

2015. február 18. 19:18

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter török, macedón és szerb kollégáját tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi budapesti látogatásáról, kitérve arra, hogy napirendre került a Törökországba szánt orosz gáz Közép-Európába juttatása is.

2015. február 18. 19:18

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter török, macedón és szerb kollégáját tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi budapesti látogatásáról – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.

 
A miniszter délután egyeztetett Mevlüt Çavuşoğluval, Nikola Poposzkival és Ivica Daciccsal. A török, a macedón és a szerb külügyminisztert Szijjártó Péter arról tájékoztatta, hogy Vlagyimir Putyin keddi budapesti látogatása alkalmával napirendre került a Törökországba szánt orosz gáz Közép-Európába juttatása is. 
 
A Déli Áramlat lemondása miatt a közép-európai országoknak új gázszállítási útvonalak után kell nézniük, amelyek közül az egyik logikus lehetőség a Törökországból Görögországon, Macedónián és Szerbián keresztül Magyarországra irányuló gázvezeték lehet. A külügyminiszterek közösen dolgoznak a projekt előkészítésén - áll a közleményben.
 
A KKM korábban közölte: Szijjártó Péter Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszterrel, Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, valamint Colleen Bell amerikai nagykövettel konzultált Vlagyimir Putyin budapesti tárgyalásáról.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. február 19. 08:39
A baráti országok megérdemelnek egy külön tájékoztatót!
Tintamin
2015. február 18. 21:07
Csak ma jutott levegőhöz, mert eddig véres volt a torka szegénynek.
alex.leopardi
2015. február 18. 19:50
tök el vagyunk szigetelve,Göncz Kinguci volt a kiváló,az taposott belénk aki akart,most nem igy néz ki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!