Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

PM: Sosem hűltek még ki ennyien, mint idén

2015. február 28. 14:47

Tavaly október óta mintegy százhúsz ember hűlt ki az országban, több, mint az előző tél hasonló időszakában. A PM-es Szabó Rebeka a hajléktalan-ellátási rendszert bírálta és hiányolta a szegényebb rétegek lakhatását segítő programokat.

2015. február 28. 14:47

Az ellenzéki politikus a Magyar Szociális Fórum adatait idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy a hideg miatt meghaltak között nem csak fedél nélkül élő emberek voltak, hanem mintegy félszázan olyanok is, akik saját fűtetlen otthonukban vesztették életüket.

Hozzátette: a legfiatalabb 20, a legidősebb 92 éves volt. Azt is mondta, hogy az elmúlt tél teljes időszakában 119-en haltak meg kihűlés miatt. Szabó Rebeka közölte, hogy több százezer gyerek él egészségtelen, penészes vagy folyóvíz nélküli lakásban.

Úgy fogalmazott, hogy akik ilyen körülmények között élnek, azokra nem hat a kormány rezsicsökkentési politikája. Szerinte a vasárnap életbe lépő, a szociális támogatásokat érintő törvény módosításával a kormány több milliárd forintot von ki az ellátási rendszerből, továbbá megszünteti a családok lecsúszását megakadályozó országos adósságkezelési és a lakhatási támogatást is. A politikus kitért arra is, hogy az elfogadott fővárosi költségvetés szerint 14 millió forinttal kevesebbet fognak költeni a hajléktalanoknak szánt juttatásokra, mint a korábbi években.

A vasárnap lejáró kilakoltatási moratóriumra utalva Szabó Rebeka elmondta, a PM azt követeli: ne történjenek elhelyezés nélküli kilakoltatások, legalább átmeneti szállást biztosítsanak az otthonukat elvesztő családoknak. Úgy vélte, hogy a szegényebb családok biztonsága érdekében több önkormányzati szociális bérlakásra lenne szükség.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forza Zugló
2015. március 01. 14:11
Zuglóban 4-en haltak meg Januárban, ez pont 4-el több, mint a megelőző 4 évben. Tavaly október óta Szabó Rebeka a PM politikusaként a szociális ügyekért felelős alpolgármester Zuglóban…
kitiltott
2015. március 01. 13:39
Rebeka. Javaslom beszélj a vallási testvéreiddel és fejezzék be az M1 M0 keresztezbe. Épített Tóparkot és adják oda a hajléktalanoknak meg a romáknak.. Fizessétek ti helyettük a rezsit és a saját pénzetekből tartsátok el őket... A piát és a drogot is megvehetitek nekik.. Úgy is tudtok olcsó dealereket... Ha ezt ne. Teszitek meg akkor a továbbiakban kuss legyen a két tagú pártban...
áfonya
2015. március 01. 11:16
Mint gyurcsány simon hány emberöltő kell hozzá erre a meggazdagodáshoz. https://internetfigyelo.wordpress.com/2010/07/12/gyurcsany-ferenc-mai-es-korabbi-cegei-erdekeltsegei/
pierre bayle
2015. március 01. 10:30
Most politikai anyázástól eltekintve: Kukorelly Endre és a Nyílt Szív alapítvány pénzt gyűjt, amiből hajléktalanoknak vesznek ki albérletet. keressétek meg a fácsén vagy a gugliban, s adjatok, amennyit bírtok - magam is dobtam pár ezret.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!