A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lett Merkel

2015. február 02. 16:24

Átvette a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét Angela Merkel hétfőn délután a budapesti Andrássy Egyetemen.

2015. február 02. 16:24

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lett hétfőn a Budapesten tartózkodó Angela Merkel. A német kancellár a díszdoktori oklevelet kora délután az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen vehette át Szabó Gábor fizikustól, akadémikustól, a szegedi egyetem rektorától.

Az indoklás szerint Angela Merkel, az egykori fizikusból lett politikus az európai integráció megvalósításában végzett felelős és kiemelkedő gyakorló politikusi tevékenységéért, a német-magyar történelmi, művelődési, tudományos és gazdasági kapcsolatok előmozdításáért, a példaértékű környezetvédelmi és családvédelmi politika kialakításáért, a tudomány magas szintű műveléséért és támogatásáért, valamint a nemzetközi színvonalú oktatás – különösen a felsőoktatás – kiemelt támogatásában végzett munkájáért nyerte el az Szegedi Tudományegyetem „doctor honoris causa”, azaz tiszteletbeli doktor kitüntető címét.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2015. február 02. 19:12
Azt mondják hogy az eu gazdasági együttműködés elvén működik ,de milyen gazdasági együttműködés az Amerikát beengedik fészkelődni az eu együttműködésbe ,hogy nagy kárt okozzon az eus országoknak,az Orosz megszorításokkal a gázcsap elzárásával.Eus országok szét húzása miatt történhetett meg .az Eus vezetők nem euban gondolkoznak hanem Amerika felé hajtják pénzt.Persze Merkelnek nagy köze nagy felelőssége van a az egész amerikai beékelődésbe ,megszorítások által okozott károkba gátcsap elzárásában.És akkor a magyarok vágjanak hozzá jó pofát a látogatáshoz.
Eltünt
2015. február 02. 19:12
Rafinált ez a Merkel nagy játékos ,csendes folytogató,vigyáz Európában másik ország meg ne előzze,eszközeit használja a gácsap elzárással a megszorításokkal kapcsolatosan ,politikánál nincs nagyobb színjáték.Magyarok meg törjék a kuksijukat hogyan oldják a Nerkel féle károkat a gázzal a megszorításokkal kapcsolatosan .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!