NGM: Nem indokolt a forint gyengülése

2015. január 20. 11:18

A magyar gazdaság erős fundamentumai stabil forintárfolyam mellett szólnak és nem indokolják az euróval szemben az utóbbi időkben bekövetkezett gyengülését - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára kedden a Reuters hírügynökségnek a bécsi Euromoney konferencián.

2015. január 20. 11:18

Az államtitkár rámutatott, hogy a magyar gazdaság erős növekedési ütemet mutat és számottevően csökkent a sérülékenysége. „A gazdasági trendek nem indokolják a forint év vége felé tapasztalt gyengülését” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ugyanakkor a gyengülésnek sem a mértéke, sem pedig az üteme nem ad okot aggodalomra.

Orbán Gábor a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium elküldi a devizaalapú jelzáloghitelek forintosításáról és a fair bankokról szóló törvényt tájékoztatás céljából a devizaalapú hitelek problémájának megoldására törekvő horvát és lengyel kormánynak.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. január 20. 16:30
Nosza! Hát akkor szóljatok a piacoknak. Vagy a brókereknek, vagy a bankoknak. Vagy be kell írni az alkotmányba. Biztos, ami biztos, amíg 2/3-a van a 3/2-nek. "Nem indokolt a forint gyengülése"
ellenforradalmár
2015. január 20. 15:24
A forint árfolyamát leginkább a deviza be-ki áramlása befolyásolja. Szerintem az van, hogy a magyar államadósságot devizáról forintra cserélik le. Ez a "forintosítás" árfolyamgyengüléssel jár. A primitív bal-libesek (pld. @lapaj)meg annak örültek, amikor a devizaeladósodásunk 230-ra erősítette a forintot. Hiába, hülyének születni kell!
Riwen
2015. január 20. 13:12
Ezt úgy hívják, hogy kereslet és kínálat. Talán az MNB vezetői már találkoztak ezzel a jelenségegyüttessel korábban is.
kaffogó hebrencs
2015. január 20. 13:05
Az, hogy mi mennyit ér, mindig a vevő és az eladó határozza meg, nem a minisztérium.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!