Magyar Nemzet: Boltbezárásokra készül a Tesco

2015. január 07. 11:57

Nagyjából 10-12 vidéki áruházának bezárására készül a Tesco a megemelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj miatt. Ez öt-hatszáz munkavállalót érinthet – írja a Magyar Nemzet. A lap értesülését a Tesco nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

2015. január 07. 11:57

A Magyar Nemzet a Tesco belső köreiből úgy értesült, hogy a vállalat 10-12 veszteséges, vidéki üzletét zárná be még idén, a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj miatt. Eddig 0,1 százalék volt a díj mértéke, de ezután a 300 millió forint feletti bevétellel rendelkezőknek 6 százalékot kell majd fizetniük. A megemelt díj milliárdos kiadást jelent a Tesco-nak, ráadásul márciustól vasárnap sem lehetnek majd nyitva – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A vállalat a lap szerint öt-hatszáz dolgozót bocsáthat el az üzletek bezárása miatt. A Tesco részéről nem kommentálták a hírt. 

A lap azt írja, olyan kisebb vidéki üzleteket zárnának be, ahol a közelben nagyobb forgalmú áruháza is van a Tesco-nak. Erről a cég egyik bennfentes munkatársa beszélt a Magyar Nemzetnek.

A jövő hétre egyébként a Tesco egyeztetésre hívta a munkavállalói szakszervezeteket, hogy bejelentsék a 2015 első negyedévében tervezett üzletpolitikai lépéseket. A Tesco brit anyacége sincs egyébként jó helyzetben: a The Sunday Times azt írta, jelentős elbocsátások várhatók az angliai központban, és újraírják a beszállítói szerződéseket is. 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. január 07. 23:47
Kár, mert a fideszes mutyiboltosok ugyan nem képesek pótolni a Tesco-t sajnos.
bolá
2015. január 07. 20:51
Madarász Tamás
bolá
2015. január 07. 16:53
Sokkal inkább azért zárja be azokat a boltokat, mert a telekvásárló M. T. teljesen elbaszott helyeken vett telkeket csak azért, mert azokon tudott a saját zsebére ügyletelni.
Palánk
2015. január 07. 13:14
".....Tesco belső köreiből úgy értesült, hogy a vállalat 10-12 veszteséges, vidéki üzletét zárná be még idén, a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj miatt." Hát ez az ami nem egészen így igaz!! A TESCO úgy egészét tekintve bajban van. Nem igazán sikerült nekik az USA meghódítása, amire rengeteg pénzt áldoztak, és ebből komoly veszteségeik vannal. Most költségcsökkentési intézkedésekbe kezdtek, első sorban a regionális adminisztratív tevékenysége ellátó szervezeteik körében, és szóba került az is, hogy egyes, főleg a közép-európai régióban működő érdekeltségeiket eladják. Nyilván ez a tény érinti a magyarországi üzleteiket is, de a közvetlen ok, nem a felügyeleti díj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!