LMP: Vonják vissza az útdíjrendeletet!

2015. január 05. 16:49

Az LMP az útdíjról szóló rendelet azonnali visszavonását sürgeti, mert a párt szerint az informatikai rendszer összeomlása is azt mutatja, hogy az érintett állami szerveknek ugyanúgy nem volt idejük felkészülni az útdíj kiterjesztésére, mint az embereknek – ezt a párt közlekedéspolitikai szakszóvivője közölte hétfőn az MTI-vel.

2015. január 05. 16:49

Keresztes László Lóránt úgy fogalmaz: botrányosan indult az útdíj, mert az internetes és benzinkutakon történő vásárlás is akadozik az informatikai rendszer hibái miatt. Ennek oka, hogy kapkodva és ötletszerűen vezették be az intézkedést, amelynek egyetlen célja van, a pénzbehajtás – jelenti ki a politikus. Úgy kellene türelmi idő nélkül alkalmazkodnia autósok százezreinek a Fidesz ötletkormányzásához, hogy ez a jelek szerint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-nek sem sikerült – teszi hozzá.

Az elmúlt napokban már kormánypárti politikusok is, többek között Hende Csaba és Gulyás Gergely is bírálták az útdíj fizetésének új rendszerét – folytatja a rendelet visszavonására felszólító Keresztes László Lóránt.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hihhaa
2015. január 06. 07:02
Konkrétan én nyerek a megyei matricával, mert lényegében mindig volt havi matricám és ezt 4 db megyeivel ki lehet váltani egy évre.. Ez annek ellenére is megéri, hogy az M7-esnek van egy 4.5 km hosszú Veszprém megyei szakasza, évente kevesebb, mint a fele, amit fizetnem kell majd.. Viszont nettó szopatja pl a közelből Budapestre ingázókat, az meg tényleg kibaszottul felháborító, hogy előbb működik a figyelő és büntető rendszer, mint a normális értékesítés.. Kurvára igaza van most a Tóbiásnak is a tévében (akit egyébként egy kanál vízben meg bírnék fojtani, és előbb vágnám le a kezem, mint hogy rá, vagy bármelyik haverjára szavazzak..)
rosszkutya
2015. január 05. 19:30
http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/kaosz-az-utdij-rendszerben
rosszkutya
2015. január 05. 19:27
http://444.hu/2015/01/05/tiz-dolog-amitol-kikeszito-az-uj-utdijrendszer/
Forsz
2015. január 05. 18:30
Meggyőződéses fideszesként mondom a magamét, de nem a balos trollkodók és gyűlölködők hangnemében. Ősz óta sorra jön elő a kormányzat hibásabbnál hibásabb intézkedésekkel. Miért nem lehet ezt tisztességesebben intézni? Miért nem képesek bejelenteni, hogy az eladásra, de később visszabérlésre szánt állami tulajdonú ingatlanok tranzakciója az EU tiltása miatt nem jött be és ez a büdzsének mínusz 160 milliárd. Miért nem mondják el, hogy az üzemanyagok árának váratlan zuhanása miatt hány milliárd esik ki ugyancsak a költségvetés bevételi oldalából. Miért nem közlik az egyébként értelmes és megértő lakossággal, hogy milyen nem tervezhető veszteségek kapcsán, a költségvetés bedőlésének megakadályozása miatt extra bevételi forrást kell keresni. De, ha már így van is, miért kell ezt ilyen netadósra, ilyen elcseszett útdíjas baromságra formázni. Ebből az útdíj reformból, ha okosan vezetik be, még presztízs növelő politikai előnnyel is kijöhettek volna, hiszen az alapötlet nagyon jó, de ez a hebehurgya, kapkodó és nem előkészített, sietség pontosan a fordítottját eredményezi. Hozzá kell tenni, hogy némely esetben a dafkeség, a csakazértiság, a jószándékú megértés hiánya is kiütközik. Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb jóindulat előtérbe kerülése mellett sem hiszem, hogy ezt a rendszert sikerülhet hibátlanná varázsolni. Most pedig, ha a tisztesség és a józan belátás mentén a rengeteg anomáliát sikerül is helyrehozni, jó esetben is neutrális eredmény születhet, amely azt jelenti, hogy na jó, rendbe hoztátok, de ott marad a tüske, hogy most már legyen elég a hülyébbnél hülyébb ötletelésekből. Márpedig ez a hangulatiság sajnos egyenlő megint egy rakás szimpatizáns kétkedővé válásával. Derüljön már ki, hogy ki balfaszoskodik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!