LMP: Fel kell számolni a szekértábor-logikát a kultúrában is

2015. január 22. 12:49

Ikotity István szerint a kultúrát a közösségek szolgálatába kell állítani, forrásait pedig igazságosan kell elosztani, jelenleg ugyanis több mint hárommillió ember életét semmilyen formában sem gazdagítják az arra fordított összegek.

2015. január 22. 12:49

Az LMP szerint rövidtávon gondolkodó, szekértábor-logikára épülő a kormány kultúrpolitikája, amely a civil szférához hasonlóan ezen a területen is feketelistákat hozott létre. Ikotity István, a párt országgyűlési képviselője és Komlósi Csaba, az LMP kulturális szakszóvivője csütörtökön, a magyar kultúra napja alkalmából ismertette a párt kultúrpolitikájának alapjait egy kiállítás-megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón. 

Ikotity István ezt a hosszú távú érdekek érvényesítésében összegezte, míg Komlósi Csaba a kultúrát a fenntarthatóság negyedik pillérének tekintette, és kijelentette: a tágan értelmezett kultúra szempontjai a fejlesztések, a gazdaságpolitikai programok megalkotásakor sem hagyhatók figyelmen kívül. Szerinte a kultúrát a közösségek szolgálatába kell állítani, forrásait pedig igazságosan kell elosztani, jelenleg ugyanis több mint hárommillió ember életét semmilyen formában sem gazdagítják az arra fordított összegek. Bírálta, a Magyar Művészeti Akadémiát, amellyel szerinte nem az ideológiai elkötelezettség a legnagyobb baj, hanem hogy szinte egyetlenként uralja az állami forrásokat. 

Az LMP Képviselői Irodaházban lévő helyiségében a magyar kultúra napja alkalmából nyílt kiállításon Saxon Szász János festményei láthatók, mintegy két hónapon át.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. január 22. 17:01
Mi van, amazoknak nem tetszel, emezek kicsinek és jelentéktelennek tartanak benneteket! Ti viszont másokat parlagiasnak, nagyképűnek és hőzöngőknek tarotok. Akkor ha nem haladhattok egyik karavánnal sem, legalább szabadon ugathattok! Mert ez kutya kötelességetek!
pkarcsi
2015. január 22. 17:00
Nincs az a pénz,ami elég lenne ahhoz,hogy egy ilyen szófosó balzöld libsit elérjen a kultura.Rólatok lepereg minden,még a jó neveltség meg a kulturált beszéd is.
bini
2015. január 22. 13:56
Mellesleg a Müvészeti Akadémi egy nyított mindenki számára függetlenül a politikai elkötelezettségtől. Senkitől nem kérdezik, hogy melyik holdudvarhoz tartozik, csak a munkája és teljesítménye számit. Mivel értékorientált aminek kritériuma, hogy a magyar kultura maradandosága érdekében tevékenykedjen. Mellesleg nem az egyetlen intézmény mely hazánkban müködik és támogatásban részeül pélyázati uton. Az MMA státuszában külömbözik, mivel központi költségvetésből részesül úgy mint más országos meghatározott feladattal és belső független müködéssel akárcsak az MTA, MMTV, és sorolhatnám. Ezen kivól más finanszorizás szerint müködnek külömböző kulturális intézmények, Szinházak, Muzeumok, Kulturális központok, Ismeretterjesztő parkok, kombinált spot és kulturális intézmények(tömeg) stb. Tisztelt LMP a kultura, nem szükithető le a Budapesti liberális alternativ, untergrund kulturára ami csak egy szelet, rétegkultura melynek meg van a maga helye, de nem főszereplő s ezért a megfelelő helyén kell kezelni. , hanem a világon bárhol élő nemzetünk tagjaira közöségeireA magyar kultura vagyis nemzeti kultura nemcsak az anyaországra vonatkozik
Tábor Radosti
2015. január 22. 13:26
"LMP: Fel kell számolni a szekértábor-logikát a kultúrában is" Egyetértek! Az LMP ne támogasson semmiféle liberális baromságot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!