Forradalmat és kormánybuktatást hirdettek a Kossuth téren

2015. január 10. 20:16

A gyülekezési szabadság korlátozása ellen és Orbán Viktor megbuktatásának vágyával tüntettek az Országház előtt néhány százan szombaton este. „Ez nem performance, ez forradalom” – jelentette ki a főszónok, Szabó Gábor „Tuareg”. A rendezvény aztán rendbontás nélkül véget ért.

2015. január 10. 20:16

A tüntetés több szónoka is kiemelte: legfontosabb céljuk Orbán Viktor és kormánya eltávolítása a hatalomból, de az sem megengedhető, hogy Magyarországot kivezessék az Európai Unióból.

A közösségi oldalon szerveződött megmozduláson hirdette meg „Orbán Viktor és kormányzata megbuktatásának tervét tavaszi vihar” címen Szabó Gábor „Tuareg”. Ebben az szerepel: március 15-én este százezres nagygyűlést tartanak a Kossuth téren, ahol közfelkiáltással átmeneti kormányt választanak, amely a szeptember közepi – már a 2010-ben érvényes alkotmány és választási törvény alapján tartott – választásokig irányítaná az országot, tagjai pedig nem kerülhetnének be az új parlamentbe.

Békés volta ellenére „ez nem performance, ez forradalom” – jelentette ki Szabó Gábor „Tuareg”.

A megmozdulás végén a résztvevők fáklyákkal kezükben élő láncot alkottak a parlament előtt. A tömegben a Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás zászlóit, valamint magyar nemzeti és uniós lobogókat is lehetett látni. A rendezvény rendbontás nélkül ért véget.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. január 11. 21:23
Mind a százan? Szánalmas pöcsök.
illesl
2015. január 11. 21:13
Szabó Gábor "Tuareg" - ez mit jelent? Most azt hiszik, hogy mindenki becsinált és rájuk száll a hatalom? Bánatos napjuk lehetett? fletó (ferenc testvér) Párizsban járt, de minek? itthon pedig alig 100-200 embert tüntizett? Pedig most nem volt hideg? Tán mind elkísérték ferenc testvért?
kispufi
2015. január 11. 17:38
vihar a biliben, úgyhogy ennél freudibb névadás nem is történhetett volna.
antioxi
2015. január 11. 16:30
Gagyi volt ez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!