Fodoréknak nem csak a termékdíjjal van bajuk

2015. január 14. 20:09

A Liberálisok szerint nemcsak a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíjjal és a salátatörvényekkel van probléma, hanem a parlamentarizmus kiüresítésének gyakorlatával is.

2015. január 14. 20:09

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint nemcsak a napelemekre kivetett termékdíjjal van probléma, hanem a parlamentarizmus kiüresítésének gyakorlatával is. Az MLP ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Áder János a parlamenti frakciók vezetőinek ugyancsak szerdán küldött levelében azt írta: a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatban hibázott a kormány, az Országgyűlés, az ellenzéki pártok, a környezetvédelemért felelős ombudsman és a köztársasági elnök is.

A Liberálisok a közleményben üdvözölték, hogy Áder János elismerte pártja hibáját, és elnézést kért érte. Hozzátették azonban, hogy nemcsak a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíjjal és a salátatörvényekkel van probléma, hanem a parlamentarizmus kiüresítésének gyakorlatával is, amit szerintük Áder János tesz lehetővé hétről hétre. Azt írták: ha az államfő valóban szakítani akar a jogalkotási hibákkal, akkor szólaljon fel azért, hogy a Fidesz szakítson az egyéni képviselői indítványok gyakorlatával, törölje el a kivételes sürgős indítványok lehetőségét, és adjon időt, lehetőséget az ellenzéknek, a civileknek és a szakmának a jogszabályok véleményezésére.

Egy másik ellenzéki párt, az LMP szerint örömteli, hogy a köztársasági elnök is elítéli a napelemeket sújtó termékdíjat, abban viszont téved az államfő, hogy ez minden parlamenti párt közös felelőssége volna. Ezt Szél Bernadett, a párt országgyűlési frakciójának vezetőhelyettese írta szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A hét végén több ellenzéki párt is tiltakozott amiatt, hogy egy tavaly elfogadott törvénymódosítás szerint környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni a napelemek után. A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a honlapján tette közzé, hogy január elsejétől minden napelem után kilónként 114 forint környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni. V. Németh Zsolt, a földművelésügyi tárca környezetügyért is felelős államtitkára szerint nem gyakorol jelentős hatást a magyar iparra és gazdaságra a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíj.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!