Balog: Nincs szükség munkaerőt pótló bevándorlásra

2015. január 12. 12:18

Európa munkaerőigényét a hasonló kulturális háttérből jövőknek kell pótolniuk. A kulturális homogenitás kisebb konfliktuspotenciált is jelent – mondta a miniszter.

2015. január 12. 12:18

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter az európai bevándorlási politikáról nyilatkozott az ATV Szabad Szemmel című műsorában. A riporter kérdésére válaszolva elmondta, a párizsi terrortámadás nincs hatással a magyar bevándorlási politikára. A kormány álláspontja, hogy „a lehető legkisebb bevándorlás, sőt ha lehet, akkor semmi olyan gazdasági típusú bevándorlás ne érkezzen Európába  és nem csak Magyarországra, amelyiknek elsősorban munkaerő pótlási igénye van” – fogalmazott a miniszter.

Balog arról is beszélt: nem igaz, hogy a kormány három éven belül megszüntetné a segélyezést, sőt, ma a kormány többet fordít szociális kiadásokra, „életlehetőség biztosítására”, mint négy éve. 

A miniszter pozitívnak értékeli az elmúlt négy év intézkedéseit és e tendencia erősödését jósolja a jövőre nézve.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. január 12. 23:41
LÁNCHÍD: "A német anyanyelvű „legnagyobb magyar" megálmodta, majd az álmokból egy angol mérnök terveket készítetett, így egy skót bevándorló irányításával elindulhatott az építkezés. Ehhez persze pénz is kellett, ezt egy görög bevándorló áldozta a kockázatos vállalkozásra, aki minden nehézség és az őshonos polgárok ellenállása dacára sikeresen irányította a vállalkozást. A láncok nagy részét külföldről kellett behozni, egészen addig, amíg egy svájci bevándorló nem létesített olyan üzemet, melyben itthon is tudtak megfelelő öntvényeket készíteni. Ők megépítették, mi pedig jogosan vagyunk büszkék a legszebb magyar hídra."
VakzKommondor
2015. január 12. 23:21
Fontos ez a sok ember a kormányban? De tényleg? Nem lenne olcsóbb 20-30 orbán-fejű papagáj?
Tintamin
2015. január 12. 21:08
Számomra eleve összeegyeztethetetlen a politikus gerinctelensége a református lelkész (elvi) tisztaságával, becsületességével. Azt hittem, hogy ez az ember más lesz. Ez a csávó a legerősebb konktraprodukció, amit az egyház ma nálunk elő tudott állítani...
pszichodoki
2015. január 12. 16:12
"szeretünk zoli bá'" olyan korrekt és kompetens, és...nem folytatom megnyilvánulásaid vannak/ sic!/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!